Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

"Policajke" juniorske državne prvakinje, 29. 11. 2008.

Prvakinje RH - KK Policajac IIEkipa KK Policajca II ekipne su juniorske državne prvakinje za 2009. godinu, a ekipa KK Policajca I zauzela je 12. mjesto na jučer i danas održanom XVIII ekipnom kuglačkom prvenstvu RH za juniorke (U-23) u Zagrebu na kuglani KŠK Grmoščica.
Ovaj povijesni uspjeh ogulinskog kuglanja ostvarile su kuglačice Morena Rendulić, Jasmina Dubić, Nikolina Marković i Nives Poljak uz vodstvo trenerice Ružice Neralić.
Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno 14 ženskih juniorskih ekipa, a iz KK Policajca čak dvije što je svojevrsni raritet u hrvatskom ženskom kuglanju. Takva situacija omogućila je trenerici KK Policajca da napravi, pokazalo se, odličan taktički potez tako što je trenutno jača ekipa prijavljena pod II ekipom i nastupila je u ranijoj satnici prije svih ostalih najboljih ekipa kao što su Mlaka i Rijeka KVIG iz Rijeke te Osijeka. Time su navedene ekipe bile prisiljene "loviti" odličan rezultat ekipe KK Policajac II ali, pokazalo se, bez uspjeha.
Na kraju, ekipa KK Policajca II osvojila je uvjerljivo 1. mjesto sa ukupnim rezultatom 2206 oborenih čunjeva. Najbolja pojedinka pobjedničke ekipe bila je Morena Rendulić sa 577 srušenih čunjeva, Jasmina Dubić srušila je 564, Nikolina Marković 531 i Nives Poljak 534 čunja.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ŽKK Osijeka 97 sa 2158 srušenih čunjeva, a treće mjesto pripalo je ekipi KK Đurđenovca sa 2146 srušenih čunjeva.
Ekipa KK Policajca I na kraju je osvojila 12 mjesto, a nastupale su Ana Puškarić sa 544, Ena Mihaljević sa 472, Maja Stipetić sa 500 i Valentina Prpić sa 530 srušenih čunjeva. Ana Puškarić-Kober kao rezerva nije ulazila u igru.
Inače, najbolja pojedinka natjecanja bila je kuglačica KK Rijeka KVIG i ŽKK Goranina iz Delnica Snježana Kramar koja je srušila 619 čunjeva i time srušila i ženski rekord kuglane Grmoščica. Međutim, obzirom na znatno lošije suigračice njezina ekipa osovijla je tek 7. mjesto.

 XVIII prvenstvo RH juniorke


Ovaj, za ogulinsko kuglanje, još neostvareni uspjeh došao je kao kruna svih dosadašnjih nastupa i rezultata mladih kuglačica KK Policajca, a bitno je naglasiti da su one još uvijek mlađe juniorke i ostvareni uspjeh je time još značajniji.
Već slijedeću subotu 5. 12. na kuglani Pongračevo u Zagrebu na programu je XVIII mlađejuniorsko ekipno kuglačko prvenstvo RH na koje je KK Policajac prijavio čak tri ekipe. Obzirom na današnji rezultat za očekivati je i u subotu dobre vijesti iz Zagreba.

Pogledajte kakva je atmosfera vladala za vrijeme natjecanja i nakon njega.


Prilikom navijanja priskočili su Slavonci sa svojim rekvizitima.


Trenerica Ružica Neralić ništa ne prepušta slučaju. Stalno prati i analizira i - uvijek povlači prave poteze.

.
Jasmina, Nives, Nixa i Morena su odigrale svoje i na miru pratile daljnji slijed događanja. Na kraju - najviši tron. Bravo!


Veliki pokal za osovojeno prvo mjesto kao i zlatne medalje kuglačicama KK Policajca i njihovoj trenerici dodjelio je glavni tajnik HKS-a Boris Mezak.


Iako ovaj puta nije bila u pobjedničkoj ekipi Valentina je ipak dobila poklon od jednog Ivana iz Slavonije.


Po povratku iz Zagreba tajnik Ž. Stipetić, predsjednik M. Turković i član Upravnog odbora I. Gašparović, zajedno s kuglačicama, malo su proslavili. Željko ovaj puta bez kave.

 

 
InfoStudio.hr