KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

ZA MALO PORAZ

U 14. kolu 3.HKLZ kuglači KK Policajca igrali su na domaćoj kuglani protiv KK Visočice iz Gospića i za malo izbjegli neugodan poraz. Utakmica je završila neriješeno 4 : 4 (12:12) s time da je za bod KK Policajca presudilo tek deset više srušenih čunjeva – 3245 : 3235.

S obzirom na tijek utakmice, od samog početka pa do zadnjih hitaca, podjela bodova možda je i najpravedniji rezultat s kojim obadvije ekipe moraju biti zadovoljne. Pobijediti su mogli (i trebali) domaći kuglači ali itekako i gostujući.

U prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Mladen Hećimović i Mirko Birač. Hećimović (538) prije zadnjeg seta vodio je 2:1 u setovima i imao čak 25 čunjeva prednosti ali u zadnjem setu je sve to prokockao i na kraju izgubio za osam čunjeva. Birač (546) je prva dva seta izgubio pa druga dva dobio ali je na kraju ipak izgubio s 29 čunjeva minusa.

U drugom bloku igrača gotovo identično kao u prvom. Božo Pavlaković (540), jednako kao i Hećimović, nakon tri seta vodio je 2:1 i imao isto 25 čunjeva prednosti. No, u zadnjem setu sve je izgubio – i set i drva pa na kraju izgubio dobiveno. Branko Bajt (544) izvrsno je počeo svoj dvoboj, poveo 2:0 u setovima i imao 77 čunjeva prednosti, te time riješio pitanje pobjednika dvoboja, iako je preostala dva seta izgubio.  U tom trenutku, nakon dva bloka igrača gosti su samo zahvaljujući nevjerojatnim preokretom vodili 3:1 i imali 20 čunjeva prednosti. 

S obzirom da je u zadnjem bloku igrača za goste igrao njihov (po)najbolji igrač Dubravko Mesić i to protiv jednog od lošijih domaćih kuglača Nikole Luketića pobjeda gostiju je bila na vidiku. Međutim, KK Policajac je imao svojeg aduta, fenomenalnog Antona Markovića, koji je opet bio najbolji igrač na utakmici (602) i čak za 104 čunja bio bolji od svojeg protivnika. Tom uvjerljivom pobjedom i velikom razlikom u čunjevima spriječio je da Mesić svojom pobjedom nad Luketićem (2 seta 249) i Kevinom Kirasićem (2 seta 244), koji su ukupno srušili 493 čunja, donese pobjedu svojoj ekipi i da sve bodove odnesu sa sobom u Gospić. Jedan bod ipak je zasluženo ostao u Ogulinu.

Ovim novim bodom KK Policajac je preskočio ogulinskog KK Poštara i sada je na 5. mjestu prvenstvene tablice. Zanimljivosti ovog kola su pobjede zadnjih na tablici KK Dubovca i KK Policajca iz Vrbovskog, koji time love priključak ostalim ekipama koje su u zoni ispadanja, među kojima je i KK Policajac Og. Dakle, prvenstvo se  zahuktava, KK Klek još jednom uvjerljivom gostujućom pobjedom u Otočcu juri prema osvajanju naslova, KK Visočica ga bodom osvojenim u Ogulinu i dalje prati, kao i KK Korana II koja je iznenadila pobijedivši KK Poštara u Ogulinu. Svi ostali su u samo četiri boda i do kraja prvenstva (ostalo je za odigrati još četiri kola) sve je moguće.

KK Policajac slijedeće 15. kolo igra u gostima protiv KK Ravnogorca iz Ravne Gore kojem nasušno trebaju bodovi spasa. Utakmica se igra u neobičnom terminu u petak 16. veljače 2024.g. u 18,00 sati na kuglani SRC Goranka.

Zapisnik s utakmice KK Policajac Og – KK Visočica Gs pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 14. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.