KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

POBJEDA KK POLICAJCA U SLUNJU

Kuglači KK Policajca jučer, u nedjelju, popodne igrali su utakmicu 13. kola 3.HKLZ na lijepoj kuglani “Šanac” u Slunju protiv KK Korane II i tijesno pobijedili rezultatom 3 : 5 (13:11) uz svega 14 više srušenih čunjeva 3238:3252. Utakmica je cijelo vrijeme bila dosta izjednačena i neizvjesna. Domaći kuglači su poveli 2:0, zatim su kuglači KK Policajca izjednačili na 2:2, da bi u uzbudljivoj završnici o pobjedniku odlučili ukupno srušeni čunjevi.

No, krenimo redom. U prvom bloku igrača za KK Policajac zaigrali su u zadnje vrijeme jedan od ponajboljih igrača Mladen Hećimović i najmlađi od svih Kevin Kirasić. Hećimović je cijelo vrijeme držao korak sa svojim protivnikom ali na kraju je dvoboj ipak otišao na stranu domaćeg kuglača. Hećimović je srušio solidnih 541 čunj. Za razliku od njega mladi Kirasić nije imao nikakve šanse protiv svojeg protivnika i sa skromnih 496 čunjeva upisao je uvjerljiv poraz. Dakle, nakon prvog bloka igrača 2:0 za domaćina i plus 56 čunjeva. Sve je upućivalo na poraz KK Policajca.

Međutim, u drugom bloku igrača stvari su se okrenule na stranu KK Policajca. Božo Pavlaković i Mirko Birač ostvarili su pojedinačne pobjede i izjednačili na 2:2 ali i dostigli i prestigli domaćine u ukupno srušenim čunjevima za +12. Pavlaković je odigrao odlično i s 568 čunjeva uvjerljivo, bez izgubljenog seta, dobio svoj dvoboj. Birač se malo mučio ali se do kraja borio i sa srušenih 529 čunjeva sa samo dva čunja prednosti i dva osvojena seta ostvario vrijednu pobjedu. 

U završnicu dvoboja ušlo se praktički izjednačeno i sve je bilo na Branku Bajtu i Antonu Markoviću. Hoće li ostvariti barem još jednu pojedinačnu pobjedu i sačuvati minimalnu prednost u čunjevima ili će domaći kuglači biti bolji…? U tom zadnjem bloku igrača bilo je zaista uzbudljivo i neizvjesno. Bajt je od početka pomalo gubio set po set i zaostajao u čunjevima. Na kraju je srušio samo 517 čunjeva i izgubio s 26 čunjeva manje. Međutim, Marković je imao svoj dan i sa srušenih čak 601-im čunjem (30 više od protivnika) osigurao vrijednu i važnu pobjedu za KK Policajac.

S ovom gostujućom pobjedom i nova dva boda KK Policajac se popeo na 6. mjesto prvenstvene tablice i u slijedećem kolu ugošćuje drugoplasiranu KK Visočicu iz Gospića, koja “puše za vrat” vodećem KK Kleku koji je u ovom kolu, u gradskom derbiju, pobijedio KK Poštara. Utakmica između KK Policajca i KK Visočice igra se u subotu 10. veljače na Gradskoj kuglani “Klek” s početkom u 17,00 sati.

Zapisnik s utakmice KK Korana II – KK Policajac Og pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 13. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.