KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

SVAKOME PO BOD

U ogulinskom derbiju između lidera prvenstva KK Kleka, kao domaćina, te KK Policajca svakoj ekipi pripao je po bod. S tim bodom KK Klek je zadržao vodeću poziciju na prvenstvenoj tablici, ispred KK Visočice, a KK Policajac je i teoretski osigurao ostanak u ligi te se učvrstio u sredini tablice. Utakmica je završila rezultatom 4 : 4 (14,5:9,5) s time da su Klekovci ostvarili dvije pojedinačne pobjede, Policajci četiri, a za konačni neriješen rezultat presudili su čunjevi – 3286:325 za KK Klek.

U prvom bloku igrača za KK Policajac pojedinačnu pobjedu ostvario je Mirko Birač (556), dok su Mladen Hećimović (244) u dva odigrana seta i Kevin Kirasić (287) u preostala dva seta, ukupno srušili 531 čunj što nije bilo dovoljno za pobjedu. Tako je nakon prvog bloka igrača ukupni rezultat bio 1:1 i tek sedam čunjeva za KK Policajac.

U drugom bloku obadva igrača KK Policajca, Božo Pavlaković (558) i Branko Bajt (550) ostvarili su pojedinačne pobjede za 3:1 i povećali su prednost u čunjevima na solidnih 54.

Međutim, u zadnjem bloku igrača Anton Marković (575) ostvario je četvrtu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac s 19 čunjeva viška ali je Nikola Luketić (483) podbacio pa je njegov protivnik na stazi Rolando Graovac (589 – igrač utakmice) dostigao i prestigao (+33) svu prednost KK Policajca u čunjevima i tako KK Kleku osigurao neriješen rezultat i jedan bod.

Do završetka prvenstva preostalo je za odigrati tek jedno kolo u kojem KK Policajac na domaćoj kuglani dočekuje KK Gacku iz Otočca. Eventualnom pobjedom osigurali bi najmanje četvrto mjesto. KK Klek ima bod prednosti nad KK Visočicom i za osvajanje prvog mjesta treba pobjedu u gostima kod KK Korane II jer bi sve osim pobjede KK Visočice protiv KK Kamačnika na Plitvicama bilo veliko iznenađenje.

Za ostanak u 3.HKLZ vodi se velika borba, a najlošije stoji ogulinski KK Poštar, kojemu niti domaća pobjeda u zadnjem kolu protiv KK Ravnogorca ne jamči ostanak. KK Policajcu iz Vrbovskog za ostanak u ligi treba pobjeda protiv KK Dubovca koji u slučaju poraza također može ispasti. Uglavnom, nikad zanimljivije zadnje kolo, kako u borbi za prvaka, tako i u borbi za ostanak u ligi!

Zapisnik s utakmice KK Klek – KK Policajac Og pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 17. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.