KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

PRVENSTVO ZAVRŠENO DOMAĆIM PORAZOM

Kuglači KK Policajca porazom su završili ovosezonsko natjecanje u 3.HKLZ. Nenadani poraz rezultatom 3 : 5 (9,5:14,5) doživjeli od KK Gacke iz Otočca u utakmici posljednjeg 18. kola i to za samo 14 čunjeva minusa. Zanimljivo je da su gosti iz Otočca do pobjede došli doslovce u zadnjim hicima na utakmici, kada su uz nekoliko “devetki” stekli prednost u čunjevima koja im je, uz tri pojedinačne pobjede bila dovoljna za pobjedu. Na kraju je u čunjevima bilo 3304:3290 za goste.

U svakom od tri bloka igrača po jedna pojedinačna pobjeda pripala je svakoj ekipi. Tako je u prvom bloku igrača prvu pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario Mirko Birač (564) dok je mladi Kevin Kirasić (559), iako je odigrao jednu od svojih boljih utakmica, izgubio od, kako će se kasnije pokazati, najboljeg igrača utakmice.

Drugu pojedinačnu pobjedu za domaću ekipu ostvario je Božo Pavlaković (563), a poraz je zabilježio Branko Bajt (534) i to za samo jedan jedini čunj. Posebno je tragično za Bajta to što je imao vodstvo 2:1 u setovima i čak 29 čunjeva prednosti. Međutim, zadnji set izgubio je za čak 30 čunjeva i time i pojedinačnu pobjedu.

U zadnjem, odlučujućem bloku igrača treću pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvario je Anton Marković (567) ali je Nikola Luketić (504) izgubio svoj dvoboj sa čak 50 čunjeva razlike tako da su bodovi otišli u Otočac.

Ovim neočekivanim porazom KK Policajac si je pokvario plasman na tablici i prvenstvo je završio na 7. mjestu sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i šestoplasirani KK Dubovac, koji je iznenađujuće slavio u Vrbovskom protiv tamošnjeg KK Policajca. Srećom za KK Policajac iz Vrbovskog njihov domaći poraz neće ih skupo koštati jer su kuglači ogulinskog KK Poštara, također iznenađujuće poraženi kod kuće od KK Ravnogorca i, zajedno s KK Kamačnikom koji je očekivano izgubio od KK Visočice, ispadaju u niži rang natjecanja.

Jedina je još nepoznanica ostala tko će osvojiti prvo, a tko drugo mjesto. Naime, KK Korana II i KK Klek nisu uspjeli završiti svoju međusobnu utakmicu zbog kvara na slunjskoj kuglani “Šanac” pa je trenutno na prvom mjestu KK Visočica, a KK Klek na drugom mjestu s bodom manje. Hoće li tako i ostati znat ćemo tek kada Slunjani i Ogulinci do kraja odigraju svoju utakmicu, a kada će to biti – još se ne zna.

Zapisnik s utakmice KK Policajac Og – KK Gacka pogledajte ovdje

Izvještaj o rezultatima odigranih utakmica 18. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.