KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

NERJEŠENO PROTIV OGULINSKIH POŠTARA

U 3. kolu 3.HKLZ KK Policajac Ogulin je bio domaćin ogulinskom KK Poštaru. S obzirom na lokalni rivalitet očekivala se vrlo napeta i neizvjesna utakmica, a tako je i bilo. Zapravo, kako se ono kaže, do zadnjeg hica se nije znao kako će utakmica završiti. Gotovo cijelu utakmicu rezultat je bio tijesan, malo na jednu pa malo na drugu stranu, a na kraju je KK Poštar uspio isčupati neriješen rezultat 4 : 4 (11,5:12,5) te mogu biti tim rezultatom i zadovoljniji nego kuglači KK Policajca. Poštari su, naime, uz dvije pojedinačne pobjede, na kraju bili jači u ukupno srušenim čunjevima – 3268:3263 (plus pet) pa im je to donijelo konačni neriješen rezultat.

U prvom bloku igrača svakoj ekipi pripao je po jedan pojedinačni dvoboj. Mladen Hećimović (551) iz KK Policajca bio je bolji za jedan jedini čunj od Ivana Sabljaka iz KK Poštara, a pojedinačnu pobjedu KK Poštaru donio je Mile Štrk pobjedom protiv Mirka Birača (506). Nakon ta dva dvoboja KK Poštar je bio u prednosti od 27 čunjeva.

U drugom bloku igrača KK Policajac je osvojio obadvije pojedinačne pobjede koje su ostvarili Nikola Luketić (526) protiv Gorana Sabljaka i kapetan Božo Pavlaković (564) protiv Matije Blaškovića. U tom trenutku i ukupno srušeni čunjevi prešli su na stranu KK Policajca – plus 20.

I onda u trećem bloku igrača drama. Za KK Policajac odlično je igrao Anton Marković (605 – igrač utakmice) i donio je četvrtu pojedinačnu pobjedu svojoj ekipi i to protiv ponajboljeg igrača gostiju Zvonka Salopeka. Međutim, Branko Bajt (511) nije bio na svojoj razini pa je uvjerljivo izgubio od Marka Božičevića i to s velikom razlikom u čunjevima tako da je KK Poštar uspio spasiti bod. Zanimljivo je da je KK Policajac u zadnji set tj. u samu završnicu utakmice ušao s 27 čunjeva prednosti ali igrači KK Poštara su “ubacili u veću brzinu” i za samo pet čunjeva pretekli domaće kuglače.

Kod KK Policajca opet su se kobnim pokazali promašaji. Ukupno su ih nanizali čak 52, za razliku od 38 poštarovih. Upravo na tom segmentu igre postoji prostor za napredak pa se u slijedećim utakmicama očekuje poboljšanje. Inače, KK Policajac i u slijedećem 4. prvenstvenom kolu igra kod kuće i to protiv vodeće i neporažene ekipe KK Korane II iz Slunja.

Zapisnik s utakmice KK Policajac – KK Poštar pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 3.kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.