KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

JESENSKI DIO PRVENSTVA ZAVRŠEN PORAZOM

Utakmicama 9. kola završen je jesenski dio prvenstva 3.HKLZ. KK Policajac je gostovao u Otočcu, gdje je u subotu kasno navečer zabilježio poraz protiv KK Gacke rezultatom 2 : 6 (13:11), odnosno 3176:3225 u ukupno srušenim čunjevima.

Unatoč porazu kuglači KK Policajca prikazali su solidnu igru i, za razliku od većine prethodnih utakmica na Gradskoj kuglani u Otočcu, nisu bili bez šanse za osvajanje bodova. Tome u prilog govori i omjer setova, koji je na kraju bio na strani KK Policajca – 13:11.

Kako se kuglačke utakmice na novoj i prekrasnoj Gradskoj kuglani u Otočcu igraju na svih šest staza, tako su u prvom bloku igrača nastupila po tri igrača svakog kluba. Za KK Policajac zaigrali su Božo Pavlaković, Kevin Kirasić i Anton Marković. Božo Pavlaković je srušio 550 čunjeva i bez izgubljenog seta dobio svoj dvoboj, a isto, samo uz jedan izgubljeni set,  je napravio i Anton Marković, koji je srušio 572 čunja i opet bio najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe. Mladi Kevin Kirasić zabilježio je častan poraz, srušio je 516 čunjeva, osvojio dva seta i nije bio bez izgleda. Uglavnom, nakon prvog bloka igrača bilo je 2:1 i 89 čunjeva prednosti za KK Policajac.

Međutim, u preostalom dijelu utakmice, odnosno u drugom bloku, u kojem su za KK Policajac zaigrali Mladen Hećimović, Branko Bajt i Nikola Luketić, voda se okrenula na mlin domaćina. Naime, jedino je Mladen Hećimović, koji je srušio skromnih 502 čunja ali osvojio dva seta, bio je blizu pojedinačne pobjede, dok su Branko Bajt, koji je srušio 527 čunjeva i Nikola Luketić sa srušenih 509 čunjeva, tek uz jedan osvojeni set, zabilježili uvjerljive poraze. Na kraju je KK Gacka slavila pobjedu uz 49 čunjeva prednosti.

Na kraju ovog jesenskog dijela prvenstva 3.HKLZ KK Policajac je uz četiri pobjede, jednim neriješenim rezultatom i četiri poraza, zauzeo 5. mjesto. KK Kamačnik iz Vrbovskog je prvi, a KK Dubovac iz Karlovca na začelju, međutim bodovna razlika između njih je svega šest bodova pa se u drugom dijelu očekuje zanimljiva borba, kako za vrh, tako i za opstanak u ligi. Proljetni dio prvenstva kreće sredinom siječnja iduće godine, a KK Policajac gostuje kod KK Dubovca u subotu 13. siječnja.

Zapisnik s utakmice KK Gacka – KK Policajac Og pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 9. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.