KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

VAŽNA POBJEDA ZA KRAJ POLUSEZONE

Utakmicama 11. kola završen je jesenski dio prvenstva 2.HKLZ. Kuglači KK Policajca u tom zadnjem kolu gostovali su u Karlovcu kod KK Dubovca i izborili su veoma važnu pobjedu. Posebno stoga što se i KK Dubovac grčevito bori za drugoligaški opstanak te su, prije ove utakmice, imali isti broj bodova (6) kao i KK Policajac. Dakle, KK Policajac je slavio rezultatom 5 : 3 (13:11) i 60 čunjeva razlike – 3235:3175.

Put prema ovoj gostujućoj pobjedi uvelike su trasirali igrači KK Policajca u prvom bloku igrača. Iako je svoj pojedinačni dvoboj izgubio, Zlatan Mazor je odigrao jako dobro (563) i nije dozvolio da protivnički igrač stvori veću prednost u čunjevima. Isto tako, već standardno u dobroj formi, Mladen Hećimović odigrao je još za nijansu bolje (565) te, bez izgubljenog seta ostvario i pojedinačnu pobjedu uz 72 čunja razlike.

Takav start igrača u prvom bloku, dao je poticaja Boži Pavlakoviću (528) i Branku Bajtu (520) da ne dozvole protivniku da preokrene tijek utakmice. U tome su i uspjeli, pogotovo Božo Pavlaković, koji je ostvario i drugu pojedinačnu pobjedu, dok je Branko Bajt tijesno izgubio ali prednost u čunjevima za KK Policajac je ostala i do trećeg bloka igrača.

U završnici utakmice, odnosno u trećem bloku igrača Mirko Birač (544) i Anton Marković (515) nisu dozvolili da domaćin preokrene rezultat već su se do kraja borili. Mirko Birač izdržao je do kraja i ostvario treću, presudnu pojedinačnu pobjedu, dok je Anton Marković pokleknuo u samoj završnici dvoboja i tijesno izgubio za samo dva čunja. Srećom, taj njegov posrtaj nije utjecao na konačnu rezultat i važnu pobjedu KK Policajca.

Sada slijedi prvenstvena pauza sve do 14. i 15. siječnja 2023.g. kada  u 12. kolu KK Policajac “gostuje” kod KK Obrtnika u gradskom derbiju. Inače, na polovici prvenstvene utrke KK Policajac s osam osvojenih bodova (tri pobjede, dva neodlučena rezultata i šest poraza) trenutno zauzima 9. mjesto, a iza su ostali KK Karlobag (7 bodova), KK Dubovac (6 bodova) i KK Klek (bez osvojenog boda).

Zapisnik s utakmice KK Dubovac – KK Policajac pogledajte ovdje.

Izvještaj o svim rezultatima 11.kola pogledajte ovdje.