KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

UNATOČ REKORDU ZLATANA MAZORA NOVI PORAZ KK POLICAJCA

Nakon punih 12 godina izjednačen je rekord Gradske kuglane “Klek” u Ogulinu. Uspjelo je to najmlađem igraču KK Policajca, fenomenalnom Zlatanu Mazoru i to na prvenstvenoj utakmici 2. kola 2.HKLZ protiv KK Željezničara iz Karlovca, koja je odigrana u subotu 18. rujna 2021.g. Zlatan Mazor zaigrao je već u prvom bloku igrača te doslovce deklasirao svojeg protivnika, srušivši čak 673 čunja, 141 više od gostujućeg igrača. Rezultat je to svakako vrijedan divljenja s obzirom da je dosadašnji rekorder kuglane bio ponajbolji ogulinski kuglač svih vremena Ivica Bertović, a kroz ogulinsku kuglanu prošli su i na njoj zaigrali gotovo svi najbolji kuglači u Hrvatskoj.

Međutim, ni takav pojedinačni rezultat Zmatana Mazora nije bio dovoljan da KK Policajac osvoji prve prvenstvene bodove. Naime, pored nejga, pojedinačnu pobjedu za KK Policajac ostvarili su tek još Anton Marković i Danko Gašparović, odigravši svaki po pola dvoboja, dok su svi ostali redom gubili od svojih protivnika. U prvom bloku igrača izgubio je Mladen Hećimović, u drugom Mirko Birač, a u završnom, trećem bloku, izgubili su obadvojica kuglača KK Policajca – Branko Bajt i Božo Pavlaković. 

Zahvaljujući značajnoj prednosti u ukupno srušenim čunjevima, koja je prije zadnjeg bloka igrača iznosila velikih 86 čunjeva, Bajt i Pavlaković nisu uspjeli sačuvati tu prednost tako da je puni plijen otišao gostima u Karlovac. Kuglači KK Policajca srušili su ukupno 3401 čunj dok su gosti iz Karlovca srušili 26 više ili 3427.

Zapisnik s utakmice KK Policajac Ogulin – KK Željezničar Karlovac pogledajte ovdje.

Izvještaj o svim utakmicama i rezulatima 2. kola 2.HKLZ pogledajte ovdje.