KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

POLICAJCIMA GRADSKI DERBI

U 20. kolu 2.HKLZ KK Policajac i KK Obrtnik, jedina dva ogulinska drugoligaša, igrali su međusobno. Ovaj puta u ulozi domaćina bili su kuglači KK Obrtnika. Nakon vrlo izjednačene i uzbudljive borbe pobjeda i vrlo važni bodovi u borbi za ostanak u ligi pripali su KK Policajcu. Konačni rezultat bio je 6 : 2 (13,5:10,5) za KK Policajac, uz svega 14 čunjeva prednosti, odnosno 3358:3344.

Svojim pojedinačnim pobjedama Danko Gašparović (539), Zlatan Mazor (573), Božo Pavlaković (591) i Anton Marković (585) osigurali su svojoj ekipi četiri boda, a svojim nešto skromnijim učinkom Mladen Hećimović (526) i Branko Bajt (544) također su pridonijeli ukupno srušenim čunjevima, a što je u konačnici i presudilo pobjednika.

Važno je napomenuti da su bodovi iz ove utakmice bili jednako važni i KK Policajcu, u borbi za ostanak u drugoligaškom društvu, ali i KK Obrtniku u borbi za naslov prvaka i plasman u 1.B HKL. Kuglači KK Policajca, iako nisu odigrali nabolje što znaju, u ovoj utakmici su pokazali više želje i htijenja te prisebnosti u ključnim trenucima te zasluženo pobijedili.

Ovom pobjedom, dva kola prije završetka natjecanja u prvenstvu 2.HKLZ, KK Policajac zadržao je 9. mjesto na tablici s jednakim brojem bodova kao i 10. KK Vatrogasac iz Otočca te 8. KK Uljanik iz Pule, koji su u ovom kolu također pobijedili. Slijedeće 21. prvenstveno kolo KK Policajac u slijedeću subotu ugošćuje pretposljednju i već otpisanu KK Staru Hižu iz Duge Rese, a KK Vatrogasac i KK Uljanik igraju međusobno u Otočcu. Rasplet se bliži svome kraju, kako na začelju tako i na vrhu tablice. Još su samo dva prvenstvena kola pred nama.

Zapisnik s utakmice KK Obrtnik Ogulin – KK Policajac Ogulin pogledajte ovdje.

Izvještaj o svim utakmicama i rezultatima 20. kola 2.HKLZ pogledajte ovdje.