KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

BODOVI OTIŠLI U OZALJ

Kuglači KK Kupe iz Ozlja u utakmici 13. kola 2.HKLZ protiv domaćina KK Policajca zasluženo su pobijedili i osvojili važne bodove u borbi za prvo mjesto, pogotovo jer je KK Mostanje 1949 izgubilo u Delnicama, pa su uz ta dva boda iz Ogulina, trenutno prvi tablici. Istovremeno KK Policajac je opet izgubio domaće bodove koji su mu nasušno potrebni u borbi za opstanak u ligi. S obzirom da su KK Karlobag, KK Skrad, KK Velebit II i KK Goranin I pobijedili, sada su se odvojili prema sredini tablice, a KK Policajac je ostao “zabetoniran” na 10. mjestu sa samo dva boda više od KK Dubovca na 11. mjestu i posljednjeg KK Kleka koji još nema niti jedan bod.

No, vratimo se utakmici KK Policajca i KK Kupe. KK Kupa je pobijedila rezultatom 5 : 3 (13:11) uz 69 više srušenih čunjeva – 3288:3219. Utakmica je praktički odlučena u drugom bloku igrača, u kojem su obadva gostujuća igrača ostvarili pojedinačne pobjede i stekli veliku prednost u čunjevima. Prije toga, u prvom bloku igrača još je bilo nade za domaće igrače jer je nakon dva dvoboja bilo 1:1 i samo sedam čunjeva prednosti za goste. Naime, Mladen Hećimović (534) je vodio 2:1 u setovima i imao čunj prednosti ali u zadnjem setu je sve izgubio, dok  je Zlatan Mazor, koji je nastupio s Hećimovićem u prvom bloku, doduše pobijedio za šest čunjeva ali je imao jako skroman učinak (506).

I onda je došao taj drugi blok igrača koji je u potpunosti pripao gostima. Branko Bajt (502) i nešto bolji Božo Pavlaković (547) su uvjerljivo izgubili (Bajt za 91 čunj, a Pavlaković za 32 čunja), što je bilo nedostižno.

U trećem bloku igrača Anton Marković (553) i Mirko Birač (577), uspjeli su pobijediti i smanjiti prednost gostiju u ukupno srušenim čunjevima ali, upravo taj višak srušenih čunjeva na strani gostiju, odlučio je konačnog pobjednika.

Već u nadolazeću subotu tj. 28. siječnja 2023.g., s početkom u 14,00 sati, KK Policajac igra utakmicu 14. kola prvenstva i to u Karlovcu protiv KK Željezničara.

Zapisnik s utakmice KK Policajac – KK Kupa pogledajte ovdje.

Izvještaj o svim rezultatima 13.kola pogledajte ovdje.