KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

VAŽNA I TEŠKO IZBORENA POBJEDA

Veoma važnu pobjedu ostvarili su kuglači KK Policajca Og u domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv KK Kamačnika iz Vrbovskog. Bila je to utakmica 16. kola 3.HKLZ, a KK Policajac je slavio pobjedu zahvaljujući ukupno više srušenim čunjevima, rezultatom 5 : 3 (13,5:10,5), odnosno 3186:3152 u ukupno srušenim čunjevima.

Iako su gosti iz Vrbovskog na ovu utakmicu došli kao potpuni autsajderi jer su daleko najlošija ekipa u ovom drugom dijelu prvenstva s tek jednim osvojenim bodom (a bili su jesenski prvaci) već u prvom bloku igrača iznenadili su domaće igrače Nikolu Luketića (512) i Mladena Hećimovića (537) te poveli 2:0 i 23 čunja prednosti. Iako su i Luketić i Hećimović imali vodstvo 2:1 u setovima, u zadnjem setu sve se okrenulo na stranu gostujućih igrača.

U nastavku utakmice očekivao se brzi preokret u korist KK Policajca. To se ubrzo i dogodilo jer su u drugom bloku igrača Mirko Birač (554 – igrač utakmice) i Božo Pavlaković (548) ostvarili dvije pojedinačne pobjede za izjednačenje i višak od 28 čunjeva za KK Policajac. 

I kada se očekivalo da će u zadnjem bloku igrača domaći kuglači utakmicu mirno privesti kraju – drama na kuglani. Anton Marković (543), ponajbolji igrač KK Policajca s izvanrednim učinkom u zadnjih nekoliko utakmica, tek je u zadnjem setu prelomio dvoboj u svoju korist (nakon trećeg seta gubio je 1:2 i imao minus od jednog čunja). Za razliku od njega Branko Bajt (492), iako je poveo 2:0 u setovima, preostala dva je odigrao katastrofalno i na kraju izgubio za 16 čunjeva.

Sve u svemu, unatoč lošoj igri gotovo cijele ekipe, KK Policajac je na kraju osvojio dva važna boda i to je najvažnije. S ta dva nova boda sada ih ima ukupno 16 i zauzima 5. mjesto, iza četvrtoplasirane KK Gacke, koja ima isti broj bodova, a ispred KK Ravnogorca koji ima dva boda manje.

Od ostalih rezultata u 16. kolu valja spomenuti iznenađujući uvjerljiv poraz vodećeg KK Kleka u Vrbovskom protiv tamošnjeg KK Policjaca, domaći poraz ogulinskog KK Poštara protiv KK Visočice iz Gospića, čime se je KK Poštar doveo u zonu ispadanja iz lige, a KK Visočica se bodovno izjednačila s KK Klekom na vrhu. Do završetka prvenstva ostala su samo još dva kola, a borba za prvaka i za ostanak u ligi je potpuno neizvjesna te slijedi zanimljiv rasplet prvenstva. KK Policajac slijedeće, predzadnje kolo igra gradski derbi protiv KK Kleka. Utakmica se igra u subotu 2. ožujka u 17,00 sati na Kuglani “Klek” u Ogulinu.

Zapisnik s utakmice KK Policajac Og – KK Kamačnik pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 16. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.