KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

POBJEDA UNATOČ MANJKU ČUNJEVA

Jedan od rijetko viđenih rezultata na kuglačkim utakmicama napravili su kuglači KK Policajca iz Ogulina i Vrbovskog. Gostujući “policajci” iz Vrbovskog ukupno su srušili pet čunjeva više od ogulinskih “policajaca” ali kući su otišli bez bodova. Neobična pobjeda rezultatom 5:3 (12:12) pripala je domaćinima jer su, unatoč minusu čunjeva, ostvarili pet pojedinačnih pobjeda pa gostima niti dva boda za bolji učinak u ukupno srušenim čunjevima nije bio dovoljan niti za bod. Zbilja, za kuglačko natjecanje neobičan i rijedak konačni rezultat!

Nakon prvog bloka igrača i obadvije pojedinačne pobjede za domaće kuglače – Mladena Hećimovića (548) i Bože Pavlakovića (538) te 32 čunja prednosti, izgledalo je da utakmica od početka ide u pravcu uvjerljive domaće pobjede. Međutim, u drugom bloku igrača stvari su se dosta zakomplicirale jer su gosti jednom uvjerljivom pojedinačnom pobjedom, onom njihovog kapetana Ivice Brozovića (583 – igrač utakmice) nad indisponiranog Branka Bajta (246 – prva dva seta) i još neiskusnog Kevina Kirasića (242 – druga dva seta), stekli značajnu prednost u ukupno srušenim čunjevima. Ona je i nakon što je drugi igrač KK Policajca Og Nikola Luketić (525) ostvario pobjedu od 29 čunjeva prednosti, pred zadnji blok igrača iznosila 34 čunja.

Međutim, za izbjegavanje eventualnog gubitka bodova na domaćoj kuglani, u zadnjem bloku igrača pobrinuli su se Anton Marković (547) i Mirko Birač (542) koji nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i svojim pojedinačnim pobjedama osigurali su čudnovatu pobjedu za KK Policajac Og ali nisu uspjeli anulirati minus u ukupno srušenim čunjevima. Tako je utakmica između dva KK Policajca završila pobjedom Ogulinaca ali uz bolji učinak Vrbovšćana u srušenim čunjevima – 3188:3193. Svakako treba spomenuti i veliki broj promašaja kod domaćih “policajaca” (čak 44 naspram 33), što je jedan od uzroka ovako čudnog konačnog rezultata.

S nova dva boda iz ove utakmice KK Policajac Ogulin malo se popeo na prvenstvenoj ljestvici i trenutno zauzima 6. mjesto s 11 bodova, jednako koliko ima i petoplasirani KK Poštar, s kojim se sastaje u slijedećem kolu. U tom ogulinskom derbiju koji se igra u nedjelju 28. siječnja 2024.g. KK Policajac je formalni gost. Podsjećamo da je međusobni rezultat ove dvije ogulinske ekipe u jesenskom dijelu završio neriješeno 4:4. S obzirom da i jednoj i drugoj ekipi zbog izjednačenosti ekipa 3.HKLZ nasušno trebaju bodovi, očekuje se još jedna zanimljiva i uzbudljiva kuglačka priredba.

Zapisnik s utakmice KK Policajac Og – KK Policajac Vr pogledajte ovdje

Izvještaj o svim rezultatima 11. kola 3.HKLZ pogledajte ovdje.