KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

K.K. "POLICAJAC" OGULIN

O klubu

K.K. "Policajac" Ogulin

Kuglački klub Policajac Ogulin jedan je od najstarijih sportskih klubova na području Grada Ogulina, a između ogulinskih kuglačkih klubova jedino su stariji KK Željezničar-branitelj i KK Klek. 

KK Policajac je osnovan 1954. godine  i sve do danas, bez prekida se natječe u ligaškim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza.

Zanimljivo je da je KK Policajac period od 2006. pa do 2013. godine, uz mušku ekipu, u ligaškom natjecanju, punih šest sezona, imao i žensku ekipu. 

Žensko kuglanje u klubu počelo je početkom 2004. godine u sklopu početaka rada klupske škole kuglanja tj. podučavanja kuglanju dječaka i djevojčica kadetskog uzrasta. Tako je KK Policajac za kuglačku sezonu 2006./07. po prvi puta za natjecanje u 2. HKL zapad/jug prijavio i žensku ekipu koja je u sezoni 2008/2009. osvojila prvo mjesto i u slijedećoj sezoni 2009/2010. se natjecala u najelitnijem natjecanju tj. u 1.HKL. Na žalost ženska ekipa KK Policajca nije uspjela zadržati prvoligaški status pa je još slijedeće tri kuglačke sezone uspješno nastupala u 2.HKL zapad/jug, nakon čega se ugasila.

Za napomenuti je da je već u svojoj prvoj ligaškoj sezoni ženska kuglačka ekipa KK Policajca postigla odlične rezultate tako da je u izboru najboljih u športu Grada Ogulina za 2006. godinu u izboru Športske zajednice proglašena za najbolju žensku športsku ekipu Grada Ogulina. Taj uspjeh ponovljen je i u 2010. godini.

U to vrijeme u KK Policajcu dosta se pažnje posvećivalo mlađim kategorijama kuglačica i kuglača po čemu je klub postao poznat ne samo u Ogulinu i okolici već i na području cijele Republike Hrvatske. Također, u to vrijeme na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima mladi kuglači i kuglačice redovito su postizali odlične rezultate i osvajali odličja, kako za klub tako I za hrvatsku reprezen taciju, čime su ime kluba i grada iz kojega dolaze učinili poznatim diljem Lijepe naše.

Zbog uspješnog i kontinuiranog rada s mlađim kategorijama kuglačica i kuglača KK Policajac je 2007. godine od Grada Ogulina dobio javno priznanje za stvaralački rad.

Danas KK Policajac ima samo mušku ekipu koja se trenutno natječe u 2.HKL zapad.

Odigravanje domaćih službenih i svih ostalih utakmica kluba odvija se na Gradskoj kuglani „Klek“ u Ogulinu, gdje se prema određenim terminima održavaju i treninzi.