KUGLAČKI KLUB "POLICAJAC" OGULIN
kkpolicajacog@gmail.com | tel: 098 441 079

GOTOVO JE PRVENSTVO

Nakon što je zbog kvara na ogulinskoj Gradskoj kuglani “Klek” u Ogulinu i prekida utakmice 22. kola 2.HKLZ između KK Policajca i KK Dubovca 25.03.2023.g., sinoć konačno nastavljena i završena ta utakmica, završilo je i prvenstvo u sezoni 2022./2023. U toj, “na rate” odigranoj utakmici KK Policajac je pobijedio rezultatom 5 : 3 (14:10) uz62 čunja viška – 3345:3283. Međutim, niti pobjednicima niti poraženima ovaj rezultat nije utjecao na konačni poredak na prvenstvenoj tablici. KK Policajac je s 13 osvojenih bodova (5 pobjeda, 3 neriješena rezultata i čak 14 poraza) zauzeo 10. mjesto, dok je KK Dubovac zauzeo mjesto ispod tj. 11. mjesto. Zadnji je KK Klek pa, prema trenutnim propozicijama ova tri posljednje plasirana kluba napuštaju 2.HKJLZ. Prvak 2.HKLZ je ozaljska KK Kupa, drugo je KK Mostanje 1949, a treće mjesto pripalo je ogulinskom KK Obrtniku.

Da se vratimo sinoćnjoj utakmici… U prvom dijelu utakmice odigranom u subotu 25.03.2023.g. gosti iz Karlovca poveli su 2:0 i 63 čunja i tada se pokvarila kuglana pa je utakmica morala biti prekinuta. U tom lošem početku za KK Policajac, odnosno u prvom bloku igrača, nastupili su Zlatan Mazor (518) i Mladen Hećimović (536) i lošom igrom zabilježili zaslužene poraze.

Međutim, u sinoćnjem nastavku utakmice stvari su se okrenule u korist KK Policajca. Branko Bajt (558) i Božo Pavlaković (610) odmah u startu preokrenuli su rezultat u ukupno srušenim čunjevima u korist svoje ekipe pa, iako je Bajt do kraja izgubio svoj dvoboj, odličnom igrom i pobjedom Pavlaković je postavio temelje konačnoj pobjedi, koju su svojim odličnim nastupom i pojedinačnim pobjedama u zadnjem bloku igrača potvrdili Anton Marković (581) i Mirko Birač (542).

I tako je za kuglače KK Policajca okončana sezona puna oscilacija u igri i raznih problema u ekipi, od zdravstvenih problema (Pavlaković, Marković, Zlatko Neralić), preko neuigranosti i neutreniranosti (Nikola Luketić) do dalekih putovanja iz Osijeka i nedostatka treninga (Mazor). No, sve u svemu, najvažnije je da je ekipa izdržala cijelu sezonu i sada je prvenstveni cilj, bez obzira u kojoj ligi će nastupiti, da se do početka natjecanja u novoj sezoni oformi stabilna i brojčano zadovoljavajuća ekipa.

U svakom slučaju treba čestitati svim igračima KK Policajca koji su nastupali u ovoj sezoni na trudu i htijenju, a čestitamo i svim drugim klubovima i njihovim igračima na postignutim rezultatima i fer i korektnoj igri i sportskom ponašanju.

Zapisnik s utakmice KK Policajac – KK Dubovac pogledajte ovdje. 

Izvještaj o svim rezultatima 21.kola pogledajte ovdje.