Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
ŠKOLA KUGLANJA
       Statut
   Treneri
   Termini
 
   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr
ŠKOLA KUGLANJA

Škola kuglanja u sklopu Kuglačkog kluba "Policajac" Ogulin započela je s radom krajem 2004. godine pod vodstvom tadašnjeg kuglača KK "Policajac" i trenera Steve Šlata. U to vrijeme školom kuglanja bilo je obuhvaćeno oko 20-tak dječaka – učenika osmih razreda osnovne škole, a već početkom 2005. godine njima su se pridružile i djevojčice iste starosne dobi. S djevojčicama – njih petnaestak - počeo je raditi tadašnji igrač KK "Policajca" Zlatko Vuković te ih podučavao vještinama kuglanja.


Polaznici prve generacije Škole kuglanja 2004. godine s trenerima i vodstvom KK Policajca

Osnivanjem Ženskog kuglačkog kluba "Ogulin" sve djevojčice – polaznice škole kuglanja registrirane su za novoosnovani ženski kuglački klub i daljnju brigu o njima preuzela je trenerica Ruža Neralić koja se kao vrhunska kuglačica aktivno uključila u rad škole kuglanja.

Već početkom 2006. godine škola kuglanja daje prve rezultate jer su mladi kuglači – kadeti KK Policajca i kadetkinje ŽKK Ogulina počeli osvajati medalje na državnim i regionalnim kuglačkim natjecanjima.

Sredinom 2006. godine intenzivira se rad s mladim kuglačicama te ih KK Policajac u prijelaznom roku registrira i prijavljuje u ligaško natjecanje. Istovremeno, zbog odlaska iz KK Policajca Steve Šlata i Zlatka Vukovića stagnira rad s kadetima te većina njih krajem 2006. i početkom 2007. godine prestaje redovito trenirati.


Članovi i vodstvo Škole kuglanja s gradonačelnikom Grada Ogulin za Dan grada 2007. godine

Zbog nužnosti raspolaganja stručnim i educiranim kuglačkim trenerskim kadrom u školi kuglanja KK "Policajac" krajem 2006. godine upućuje na tečaj za trenere kuglanja u Hrvatsku olimpijsku akademiju tri polaznika – Ružu Neralić, Željka Stipetića i Tomislava Grdića. Isti su, nakon što su apsolvirali program tečaja, početkom 2008. godine položili potrebne ispite i postali educirani treneri kuglanja. Time je stvoren temelj za ozbiljniji rad u školi kuglanja.

Sredinom 2007. godine Škola kuglanja je registrirana kao samostalna udruga odnosno pravna osoba čime su se stekli svi preduvjeti za još kvalitetniji rad s mladim kuglačicama i kuglačima u Ogulinu i okolici. Prva predsjednica Škole kuglanja Ogulin bila je Ruža Neralić, a tajnik Željko Stipetić.

Trenutno, nakon što je Ruža Neralić napustila Školu kuglanja Ogulin kao i žensku ekipu KK „Policajca“, dužnost predsjednika Škole kuglanja Ogulin obnaša Željko Stipetić dok je tajnik Marijan Turković.

 

 
InfoStudio.hr