Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
O KLUBU
   Statut
   Kontakt
 
   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr
KUGLAČKI KLUB POLICAJAC - OGULIN

Kuglački klub Policajac Ogulin jedan je od najstarijih ali i jedini kuglački klub na području Grada Ogulina koji u redovnom ligaškom natjecanju ima i mušku i žensku ekipu. Klub je osnovan 1954. godine kao isključivo muški kuglački klub i sve do danas, bez prekida se natječe u ligaškim natjecanjima. Trenutno muška ekipa nastupa u 3. HKL zapad.

Žensko kuglanje u klubu počelo je početkom 2004. godine u sklopu početaka rada tzv. škole kuglanja tj. podučavanja kuglanju dječaka i djevojčica kadetskog uzrasta. Za kuglačku sezonu 2006./07. klub je po prvi puta za natjecanje u 2. HKL zapad/jug prijavio i žensku ekipu koja se u tom rangu natječe i danas. Za napomenuti je da je već u svojoj prvoj ligaškoj sezoni ženska kuglačka ekipa KK Policajca postigla odlične rezultate tako da je u izboru najboljih u športu Grada Ogulina za 2006. godinu u izboru Športske zajednice proglašena za najbolju žensku športsku ekipu Grada Ogulina.

U KK Policajcu dosta se pažnje posvećuje mlađim kategorijama kuglačica i kuglača po čemu je klub postao poznat ne samo u Ogulinu i okolici već i na području cijele Republike Hrvatske. U tom cilju u sklopu kluba organizirana je Škola kuglanja u kojoj trenutno rade dvojica licenciranih kuglačkih trenera Željko Stipetić (trener ženske ekipe KK „Policajca“) koji je i predsjednik udruge te Tomislav Grdić ali i ostali kuglači prema potrebi. U zadnjih nekoliko godina na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima mladi kuglači i kuglačice redovito postižu odlične rezultate i osvajaju odličja čime su ime kluba i grada iz kojega dolaze učinili poznatim diljem Lijepe naše.

Zbog uspješnog i kontinuiranog rada s mlađim kategorijama kuglačica i kuglača KK Policajac dobio je 2007. godine od Grada Ogulina javno priznanje za stvaralački rad.

Odigravanje domaćih službenih i svih ostalih utakmica kluba odvija se na Gradskoj kuglani „Klek“ u Ogulinu, gdje se prema određenim terminima održavaju svi treninzi kao i programi Škole kuglanja.

 

 
InfoStudio.hr