Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

PRVOLIGAŠKA PREDSTAVA KUGLAČICA, 05. 12. 2010.

Najmlađa i najbolja - Matea GašparovićOgulinski ljubitelji kuglanja zasigurno se ne sjećaju kada su zadnji puta vidjeli ovako dobru utakmicu ženskih kuglačkih klubova kakvu su danas poslijepodne upriličile kuglačice KK Policajca i KK Splita. Iako su prošle sezone "policajke" igrale u 1. HKL, prvoligašku igru i rezultat postigle su danas u utakmici 5. kola 2. HKL zapad/jug protiv, do danas neporažene ekipe KK Split koje su također lani bile prvoligašice. Kuglačice KK Policajca pobjedile su rezultatom 6 : 2 (12,5:11,5) i u ukupno srušenim čunjevima 3348:3281.
Prvo ime današnje utakmice svakako je najmlađa igračica u obadvije ekipe Matea Gašparović koja je već u prvom bloku igračica srušila najviše čunjeva od svih - 584 i uvjerljivo pobjedila "policajku na privremenom radu u Splitu" Jasminu Dubić. U drugom dvoboju prvog bloka Nikolina Marković dugo je lovila svoju protivnicu Danicu Torović i na kraju ju ulovila i prestigla za 17 čunjeva. Tako su kuglačice KK Policajca, nakon prvog bloka igračica, povele su 2:0 i ostvarile prednost od 52 čunja. Dalo je to naslutiti veoma zanimljiv daljnji tijek ove utakmice u kojoj su gošće iz Splita tražile pobjedu i već u ovoj fazi prvenstvenog natjecanja odlučiti prvaka lige.

 
  KK Policajac - KK Split

  2. HKL z/j 5.kolo


U drugom bloku igračica za KK Policajac zaigrale su Nives Poljak i Maja Stipetić protiv Ivanke Kragić i Vedrane Sivro. Nakon vrlo izjednačene i uzbudljive igre obadvije "policajke" ostvarile su bolji učinak u ukupno srušenim čunjevima ali je Nives Poljak ipak izgubila na setove, dok je Maja Stipetić devetkom u predzadnjem hicu prestigla svoju protivnicu i ostvarila vrijednu pobjedu.
Pomalo neočekivano, ali samo za one neupućene u vrijednost i trenutne mogućnosti kuglačica KK Policajca, do danas neporažene Splićanke nakon dva bloka igračica gubile su 3:1 i 70 čunjeva minusa. Onda su na staze izišle Ana Puškarić i Valentina Prpić kojima je zadaća bila barem održati prednost u čunjevima. Njihove protivnice Milica Josipović i Višnja Dragičević imale su tešku zadaću i, iako su bile jako dobre, nisu uspjele preokrenuti rezultat u korist svoje ekipe. Ana Puškarić je, iako je odlično počela i vodila gotovo cijeli dvoboj, u zadnjim hicima četvrtog seta izgubila i  taj, za njezinu protivnicu odlučujući treći set i čunjeve, a Valentina Prpić je obrnuto, loše počela ali na kraju dobila zadnji set i preokrenula čunjeve u svoju korist.
Brojna publika na Gradskoj kuglani "Klek" u Ogulinu uživala je u vrhunskoj kuglačkoj predstavi ogulinskih "policajki" koje su ovom pobjedom same zasjele na čelo prvenstvene ljestvice i to bez izgubljenog boda. U, nikad jačoj konkurenciji ženskih kuglačih klubova 2. HKL zapad/jug, ovo je već sada izniman sportski poduhvat mladih kuglačica KK Policajca i njihovog trenera Željka Stipetića.
Slijedeće prvenstveno kolo narednog vikenda kuglačice KK Policajca trebale bi igrati u Ozlju protiv ŽKK Kupe ali će ta utakmica po svemu sudeći biti odgođena zbog pojedinačnog državnog natjecanja za juniorke U-23 koje se igra u Rijeci 11. i 12. 12. 2010.g., a na kojem će nastupiti i tri kuglačice KK Policajca.


Nikolina Marković, Danica Torović, Matea Gašparović i Jasmina Dubić

Nives Poljak, Ivanka Kragić, Maja Stipetić i Vedrana Sivro

Ana Puškarić, Milica Josipović, Valentina Prpić i Višnja Dragičević
 

 
InfoStudio.hr