Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Još jedna pobjeda kuglača i novi poraz kuglačica, 23. 01. 2010.
Kuglana SRC Ove subote svoje prvenstvene utakmice odigrali su i kuglači i kuglačice.Kuglačice KK Policajca u 11. kolu 1. HKL gostovale su u Sisku gdje su na kuglani SRC "Bazen" uvjerljivo izgubile od domaćih kuglačica ŠKK INA-e. Domaće kuglačice očekivano su pobjedile 7 : 1 (17:7) odnosno 3308 : 3045 u ukupno srušenim čunjevima.Jedini bod za "policajke" osvojila je i danas odlična kapetanica Valentina Prpić, a njezin bod ima i određenu težinu budući je osvojen u direktnom srazu s najboljom domaćom kuglačicom Draženom Smuđ. Gotovo sve ostale kuglačice KK Policajca, osim djelomično Matee Gašparović, odigrale su daleko ispod svojih mogućnosti i, uz dva rezultata ispod petsto čunjeva, ukupno su odigrale jednu od svojih najlošijih utakmica u svojim dosadašnjim nastupima u 1. HKL.

Za razliku od kuglačica, kuglači su u 12. kolu 3. HKL zapad postigli novu pobjedu. Nakon prošlosubotnje tijesne pobjede protiv poslijednjeplasirane ekipe KK Kamačnika iz Vrbovskog, ovaj puta su pobjedili prvoplasiranu ekipu KK Željezničara iz Karlovca i to nešto lakše nego što se očekivalo. Zapravo, malo tko je i pomišljao o pobjedi nakon što su "željezničari" samo ove godine u kupu na razini Karlovačke županije dva puta pobjedili ogulinskog drugoligaša KK Klek (u Ogulinu 5:3 i u Karlovcu 7:1)), a prošle nedjelje, u 11. kolu 3. HKL zapad doslovce su deklasirali KK Obrtnik rezultatom 7 : 1 na ogulinskoj gradskoj kuglani. Na sreću, "željezničari" nisu odigrali na razini navedenih utakmica i to su spretno iskoristili "policajci" pobjedivši rezultatom 6 : 2 (13:11) odnosno u ukupno srušenim čunjevima 3330 : 3292.

ŠKK INA - KK Policajac

KK Policajac - KK Željezničar

3. HKLZ 12. kolo

ŠKK INA - KK POLICAJAC

U prvom bloku igračica za KK Policajac su zaigrale Tamara Majetić protiv Božene Matić i Nikolina Marković  protiv Ankice Glajh. I dok Nikolina Marković niti u jednom trenutku nije ugrožavala bod svoje protivnice, Tamara Majetić je bod imala u svojim rukama skoro do kraja (povela je 2:0 u setovima i imala prednost u čunjevima) ali je u samoj završnici dvoboja posustala i dopustila svojoj protivnici da ju pretekne.
Matea Gašparović i Maja Stipetić bile su igračice KK Policajca u drugom bloku, a protivnice su im bile Vlatka Lovrenić odnosno Kristina Lončarević. Osim što je Matea u prvom setu bila bolja od svoje protivnice i osvojila ga, sve ostalo je bilo na strani domaćih kuglačica, pa su na kraju zasluženo osvojile pojedinačne bodove.
Treći blok igračica dao je odlični dvoboj dviju ponajboljih igračica svojih ekipa - Dražene Smuđ za ŠKK INA-u i Valentine Prpić za KK Policajac. U tom dvoboju Dražena Smuđ se puno trudila osvojiti taj bod ali Valentina Prpić odigrala je zaista kapetanski i osvojenim bodom spasila svoju ekipu od maksimalnog poraza. Druga "policajka" iz trećeg bloka Ana Puškarić pod virozom je srušila tek 456 čunjeva i nije imala nikakvih šansi protiv svoje protivnice Klare Pereković.
Tako su kuglačice KK Policajca zabilježile svoj 11 uzastopni prvoligaški poraz, a sada slijedi stanka od dva tjedna. Tek u subotu 6. veljače nastavk je prvoligaških natjecanja kada u Ogulin dolaze kuglačice ŽKK Splita u čijim redovima igra bivša "policajka" i najbolja ogulinska sportašica u 2009. godini Jasmina Dubić. Prije toga, u slijedeću subotu i nedjelju mlađe juniorke KK POlicajca Matea Gašparović, Tamara Majetić i Ana Grgurić nastupit će na pojedinačnom prvenstvu RH U-18 u Rijeci.
KK POLICAJAC - KK ŽELJEZNIČAR

Kapetan muške ekipe KK Policajca Branko Bajt prošle nedjelje pomno je bilježio sve detalje u utakmici između KK Obrtnika i KK Željezničara, a koju je KK Željezničar uvjerljivo dobio. Rezultat tih "snimki" vjerojatno je i skroz izmjenjen sastav KK Policajca u utakmici protiv KK Željezničara u odnosu na utakmicu protiv KK Kamačnika.
Naime, u prvom bloku za KK POlicajac zaigrali su kapetan Branko Bajt i Anton Marković protiv Nenada Munčića i Petra Martinca. Bio je to pravi potez kapetana jer su obadvojica domaćih kuglača osvojili pojedinačni bod i stekli 22 čunja prednosti.
U drugom bloku igrača za KK Policajac standardno su igrali Tomislav Grdić i Danko Gašparović. I oni su bili uspješniji po broju srušenih čunjeva od svojih protivnika Tihomira Bratića odnosno Zdravka Cegura ali je samo Danko Gašparović osvojiho pojedinačni bod. Tomislav Grdić je, kao i protiv Dine Senfnera u prošlosubotnjoj utakmici, srušio više čunjeva ali izgubio bod osvojivši manje setova. Time su "policajci" poveli 3 : 1 i povećali prednost u čunjevima na 61.
U trećem bloku domaćoj ekipi vratilo se ono što je izgubljeno kod Tomislava Grdića jer je Božo Pavlaković s manje srušenih čunjeva, na setove, uspio osovojiti bod protiv Željka Vukelića dok je Mirko Birač izgubio bod protiv igrača utakmice Božidara Kušeca.
Ovom pobjedom kuglači KK Policajca učvrstit će se u sredini prvenstvene ljestvice i osokoljeni putuju slijedeće kolo (u subotu 30. siječnja) u Pulu s nadom da bi se i na gostovanju kod KK Uljanika moglo nešto napraviti.
 

 
InfoStudio.hr