Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Kadeti i mlađe juniorke na turniru KSGO, 16. 11. 2009.

Tatinim stopama - Ante i Ivan HećimovićKK Policajac jedan je od ogulinskih kuglačkih klubova koji već duži niz godina pokušava stvoriti vlastiti podmladak kuglača i kuglačica. U tom smislu osnovana je i Škola kuglanja koja je postigla velike rezultate i uspjehe na državnoj razini ali nije bila po volji nekim sportskim moćnicima pa je izgubila termine na gradskoj kuglani i trenutno prolazi određenu krizu i stagnaciju. Međutim, u klubu su odlučni da, unatoč teškoćama na koje nailaze, ustraju u stvaranju vlastitih mladih kuglača i kuglačica jer se pokazalo da rad s mladima koje na čudan način podupire Športska zajednica Grada Ogulina, a financiraju svi kuglački klubovi (!?), kuglački podmladak čini isključivom privilegijom KK Kleka i ŽKK Ogulina. Na takav način svi ostali ogulinski kuglački klubovi u budućnosti će ovisiti o dobroj volji "velikih" klubova koji su si time osigurali vodeću ulogu u ogulinskom kuglanju za duži period, a to znači i više financijskog sportskog kolača, na kojega, kako stvari stoje, uskoro neki kuglački klubovi neće uopće moći računati. 
Očito je da se više ne smije dogoditi da neki "manje vrijedan" klub radom i odricanjem svih svojih članova stvori vrhunske kuglače ili kuglačice kakve je KK Policajac u zadnjih pet godina stvorio u ženskoj konkurenciji. Da podsjetimo samo te kuglačice osvojile su puno medalja i pehara na svim razinama, od županijske do državne, a s tek 18 gopdina života ove se sezone natječu u najelitnijem kuglačkom razredu - u 1. HKL.
Međutim, svatko ima pravo na "malo mjesta pod suncem" pa se tako i KK Policajac bori da si sam osigura svoju budućnost. Od početka ove godine u gotovo nemogućim uvjetima, bez financijske potpore i bez vlastitih termina na kuglani (niti uz punu komercijalnu cijenu ŠZ nije dala niti jedan termin) u klubu je okupljena kadetska ekipa (U-14) od pet članova koji, osim sa svojim trenerom Tomislavom Grdićem u terminu seniorske ekipe svoga kluba, po "sili zakona" treniraju i s trenerom KK Kleka kojega plaća Športska zajednica.

  Rezultati ekipno U-14

  Rezultati pojedinačno cure U-14 i U-18

  Rezultati pojedinačno dečki U-14 i U-18


I tako je KK Policajac, iako to nekima zasigurno nije po volji, za turnir mladih u organizaciji Kuglačkog saveza Grada Ogulina, prijavio kadetsku mušku ekipu te tri mlađe juniorke u pojedinačnoj konkurenciji.
Jučer je održan prvi od osam turnira koji će se igrati sve do proljeća iduće godine. Na turniru su, osim mladih kuglača i kuglačica KK Policajca još jedino mladi iz KK Kleka i ŽKK Ogulina pa se postavlja pitanje što je s ostalim klubovima?.
Što se tiče jučerašnjih rezultata, oni su u skladu s uvjetima rada i treniranja, a ne treba smetnuti s uma niti onu priču o "prvim mačićima". Svakako se nadamo da će do kraja ciklusa od osam turnira biti puno bolje.
Evo nekoliko fotografija s jučerašnjeg turnira.


Ante Hećimović (1. staza) i Ivan Hećimović (4. staza)


Matija Cindrić (3. staza)


Mile Štrk (2. staza)


Trener Željko Stipetić i mlađe juniorke koje igraju u 1 HKL - Matea Gašparović, Ana Grgurić i Tamara Majetić.

 

 
InfoStudio.hr