Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Policajac i Amater - bez pobjednika, 09. 11. 2008.
Sinoć kasno, nakon dvije prvoligaške utakmice (Ogulin - Podravka i Klek - Zadar), nerješenim rezultatom 4 : 4 završila je prvenstvena utakmica 5. kola III. HKL zapadizmeđu KK Policajca i KK Amatera iz Karlovca.
Bio je to pravi županijski derbi između domaćih "policajaca", i gostujućih "amatera", koji su u prva 4 kola zabilježili isto toliko pobjeda. Iako im ime kluba sugerira nešto drugo, na kuglačkim stazama karlovčani su pokazali pravo lice, a što je domaćim kuglačima dobro poznato još iz drugoligaških vremena. Karlovački Amater je, naime, prošle sezone ispao iz II. HKL zapad gdje je godinama igrao zapaženu ulogu i jedan je od najboljih karlovačkih kuglačkih klubova.
Utakmica je počela vrlo napeto i tako je i završila. U prvom bloku, nakon uzbudljive i neizvjesne igre, obadva domaća kuglača uspjela su uknjižiti po bod i steći 19 čunjeva prednosti. Naime, Branko Bajt je svojom izvanrednom igrom i sa 573 srušena čunja nadmašio Stjepana Badovinca, sa sručenih 555 čunjeva 2,5 : 1,5 u setovima. U drugom paru borba za bod trajala je do samoga kraja, a na kraju je bod uspio uhvatiti Marijan Stipetić za svega jedan čunj viška, dok je Ivica Golubić, iako u odličnoj prigodi, otezao sa zadnjim hitcem i tako dozvolio da mu vrijeme isteče. Marijan Stipetić 2 seta i 584 srušena čunja, a Ivica Golubić 2 seta i 583 srušena čunja.

   III. HKL 5. kolo Policajac-Amater

  5. kolo III. HKL zapad

U drugom bloku Anton Marković igrao je protiv Ivice Tomljanovića  i na kraju vrlo tijesno osvojio treći bod za svoju ekipu. Bilo je 2 : 2 u setovima i 572 : 569 u srušenim čunjevima za domaćeg igrača.
Međutim, da sve nebi bilo baš idealno po Policajac pobrinuo se Ivica Gašparović koji je, slabom i neuroznom igrom u prva dva seta, na kraju izgubio bod ali i prednost u čunjevima. Njegov protivnik Miroslav Mance srušio je 574 čunja, a Ivica Gašparović svega 528. Tako jme nakon drugog bloka bilo 3 : 1 za Policajac i minus 24 čunja. Za napomenuti je da je Ivici Gašparoviću zbog prestupa i dodijeljenih kartona oduzeto čak 16 srušenih čunjeva što će se na kraju pokazati kao presudnim za konačni rezultat.
Ante Holjevac - podbacioU trećem bloku za Policajc su nastupili Danko Gašparović koji je sa 552 srušena čunja relativno lako pobijedio Antu Holjevca 3 : 1 u setovima i  točno 30 čunjeva prednosti, dok je Mirko Birač, iako je dobro počeo i osvojio prva dva seta, na kraju izgubio sa 19 čunjeva manjka od Zlatka Marasovića. Mirko Birač srušio je 536 čunjeva.
Na kraju, igrači obadvije ekipe bili su tužni i razočarani što nisu uspjeli pobjediti jer su i jedni i drugi imali (i propustili) svoje šanse. Policajac je osvojio 4 pojedinačna boda i samo ime je trebalo 13 čunjeva za pobjedu, a Amater je srušio ukupno više čunjeva (3358) ali im je falio još jedan pojedinačni bod kojemu je, ruku na srce, najbliži bio Ivica Golubić koji nije pazio na vrijeme.
Što se tiče Policajca, sinoć su ekipno srušili najviše čunjeva ove sezone (3345) i za nadati se je da će i u nadolazećim utakmicama zadržati taj nivo. Ako tako i bude malo tko će ponoviti uspjeh Amatera i odnijeti bod(ove). No, prije toga, slijedi gostovanje u Vrbovskom kod odličnog Kamačnika, koji je, također sinoć, na gostovanju u Ozlju slavio protiv domeće Kupe.

Pogledajte nekoliko fotografija sa sinoćnje utakmice.


Branko Bajt, Stjepan Badovinac, Marijan Stipetić i Ivica Golubić


Anton Marković, Ivica Tomljanović, Ivica Gašparović i Miroslav Mance


Danko Gašparović, Ante Holjevac, Mirko Birač i Zlatko Marasović


Utakmicu su dobro (ali i strogo) vodili Branko Stipetić i Joško Sušanj
 

 
InfoStudio.hr