Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Škola kuglanja Ogulin opet u pogonu, 02. 11. 2008.

Škola kuglanja OgulinNakon obnove kuglane i nakon što su sa Športskom zajednicom Grada Ogulina dogovoreni i utvrđeni termini na obnovljenoj ogulinskoj kuglani i Škola kuglanja, koju je pred nekoliko godine pokrenuo KK Policajac i koju vodi trenerica i ponajbolja ogulinska kuglačica Ružica Neralić, ovih dana započela je sa novim ciklusom rada s najmlađim kategorijama.
Trenutno Ružica Neralić osnovama kuglačkog športa podučava 13 polaznika iz Ogulina i Oštarija u dobi od 10 do 14 godina i to sedam djevojčica i šest dječaka.
To su: Iris Belančić (1996.), Andrija Božičević (1996.), Marko Božičević (1997.), Ana Grdić ((1995.), Ante Hećimović (1998.), Ivan Hećimović (1996.), Marija Neralić (1996.), Rea Požeg (1995.), Matija Puškarić (1996.), Danijela Rajak (1996.), Marija Rahan (1994.), Nikola Stipetić (1994.) i Tea Žlimen (1996.)
Međutim, obzirom na termine tj. broj sati koji su dodjeljeni Školi kuglanja kao i na kadrovske kapacitete Škole kuglanja (kvalificirani treneri sa završenim trenerskim tečajem) ima mjesta za još  zainteresirane djece. Sve što je potrebno je javiti se trenerici Ružici Neralić na broj 098/318779 ili u predviđenim terminima na kuglani kao i putem telefona treneru i tajniku Škole kuglanja Željku Stipetiću na broj 098/759797.  Članarina se ne plaća, a sve što je potrebno je čista sportska obuća i odjeća.

  Termini Škole kuglanja


Za napomenuti je da je Škola kuglanja u proteklih nekoliko godina iz svojega okrilja iznjedrila kompletnu žensku ekipu KK Policajca, koja se već treću sezonu uspješno natječe u 2. HKL zapad/jug. Obzirom na odlične lanjske rezultate, kada je osvojeno treće mjesto, kao i odličan početak u novoj sezonu opravdana je njihova ambicija osvajanja naslova prvaka i plasman u 1. HKL. 
U Školi kuglanja, ali u onom naprednom dijelu, još uvijek su prisutne i te djevojke koje imaju veliki potencijal i uz igranje prvenstvenih utakmica još uvijek uče kuglanje.
Cilj Škole kuglanja je u kuglački šport Grada Ogulina (ne samo u KK Policajac) uključiti što više mladih odnosno djece različitog uzrasta od kojih će neki od njih kroz određeno vrijeme usvojiti vještinu kuglanja i započeti natjecanja najprije na kadetskim, mlađe juniorskim i juniorskim kuglačkim natjecanjima (na kojima su do sada mlade kuglačice i kuglači KK Policajca osvojili niz vrijednih rezultata), a kasnije bi trebali popuniti prazninu koja će neminovno nastati u svim ogulinskim kuglačkim klubovima prestankom aktivnog kuglanja većine trenutnih kuglačica i kuglača starije dobi.
Do sada je sve troškove vezane za Školu kuglanja odnosno rad s najmlađim kuglačima snosio isključivo KK Policajac koji je polaznike Škole službeno registrirao i slao na razna natjecanja.
Ove godine interes za Školu kuglanja pokazuje i Športska zajednica Grada Ogulina koja je kod raspodjele termina na kuglani Školi kuglanja dala čak 12 sati, a trošak Odlukom Izvršnog odbora raspodjelila na sve kuglačke klubove. Iako se taj potez ne čini najpravednijim, jer troškove za termine Škole kuglanja jednako snose svi kuglački klubovi tj. oni koji imaju manje i oni koji imaju više, ipak će na koncu svi oni od toga imati određene koristi jer će se kroz Školu kuglanja stvarati kuglačice i kuglači koji će možda jednog dana zaigrati u njihovim redovima. Također, to je priznanje dosadašnjem radu Škole kuglanja i njezinoj predsjednici i trenerici Ružici Neralić na svim dosadašnjim uspjesima te poticaj za daljnji rad.
Iz Športske zajednice Grada Ogulina najavljuju da bi se za iduću godinu iz sredstava dobivenih iz gradskog proračuna predvidjela i određena sredstva za troškove rada dva trenera kuglanja pa, ukoliko se ostvare te najave, slobodno se može zaključiti da ogulinsko kuglanje očekuje bolje sutra.

Kakva atmosfera vlada na treninzima Škole kuglanja pogledajte na slijedećim fotografijama.


Dio polaznika Škole kuglanja s trenericom zatečeni danas poslijepodne.


Na treningu vlada disciplina i maksimalna zainteresiranost za kuglački sport.


Prve i najstarije polaznice Škole kuglanja strpljivo čekaju svoj red.


Trener Željko Stipetić ima nešto za reći.


Očevim stopama - mlade nade KK Policajca:  Nikola (Marijan) Stipetić i Ante i Ivan (Mladen) Hećimović.


Oni su još mali za kuglačku školu ali pozorno prate trening - rijedak prizor sa kuglane.
 

 
InfoStudio.hr