Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

Održana redovna godišnja skupština, 19. 04. 2008.
Sinoć je u prepunoj sali Doma DPD Sveti Rok-Lomost u Ogulinu održana redovna godišnja skupština KK Policajac. Pored članova kluba skupštini je nazočio i veliki broj gostiju - sponzora i prijatelja kluba. Nakon podnošenja izvješća predsjednika, trenerice, blagajnice te Nadzornog odbora ista su jednoglasno prihvaćena. Na skupštini su još predstavljene internetske stranice KK Policajca koje je izradio InfoStudio iz Ogulina, a nakon toga članovi kluba i njihovi gosti nastavili su druženje uz prigodni domjenak kojega je priredio Restoran Gradina iz Josipdola.
Pod pročitaj više možete se upoznati sa cjelovitim izvješćem o radu kluba koje je podnio predsjednik Marijan Turković te pogledati neke od fotografija načinjenih tijekom skupštine.I Z V J E Š Ć E
o radu kluba za razdoblje između dvije Skupštine

(27. travnja 2007. – 18. travnja 2008.)

            Još jedna godina je iza nas. Redovna godišnja Skupština mjesto je gdje se treba rezimirati taj period. S jedne strane, da se pobroji i ocijeni što je i koliko od planiranog od zadnje Skupštine ostvareno, a s druge strane da vidimo s koje pozicije krećemo dalje u nove projekte odnosno nastavljamo one koje smo započeli ali ih nismo dovršili.
             Odmah na početku, osvrćući se godinu unazad, bit ću slobodan iznijeti opću ocjenu o radu kluba u tom periodu kao veoma dobru. Naravno da uvijek može bolje i ponekad mislim da je u nekim segmentima i moralo biti bolje. A opet, kada se uzmu u obzir sve objektivne okolnosti, na koje uglavnom nismo mogli puno utjecati, napravili smo i više nego što smo u takvim okolnostima očekivali. Niz je faktora koji determiniraju rad jednog športskog kluba, a prije svega su to ljudski i materijalni resursi s kojima se raspolaže. Tako smo i mi djelovali unutar naših ljudskih i materijalnih mogućnosti i mislim da smo u tim okvirima zadovoljili većinu naših očekivanja. Osnovni cilj postojanja našeg kluba je bavljenje članstva športom odnosno, u našem slučaju, kuglanjem. Sukladno tome, koliko god smo to mogli i gdje se god to moglo, bavili smo se time. Dečki su se tako u protekloj kuglačkoj sezoni natjecali se u 3. HKL zapad, a djevojke u 2. HKL z/j.
            Muška ekipa, u tomećemo se svi složiti, sezonu je završila ispod naših očekivanja. Cijelo vrijeme ligaškog natjecanja nije išlo baš najbolje, gubili su se bodovi i kod kuće pa čak i od objektivno lošijih ekipa. Ponekad nije bilo ni sreće. I na kraju prvenstva zauzeto je 9. mjesto od ukupno 12 ekipa. Kada uzmemo u obzir činjenicu da je većina kuglača, koja je nastupala u prvenstvu ove 3. lige, još unazad nekoliko godina uspješno i dobro kuglala i pobjeđivala najbolje ekipe iz 2. lige, onda se moramo zapitati što se to dogodilo? Od 22 odigrane utakmice ostvareno je tek 8 pobjeda, jedan neriješeni rezultat i čak 13 poraza. Osvojenih 17 bodova skroman je učinak ove ekipe. Na početku prvenstva očekivali smo više tj. očekivali smo plasman u gornjem dijelu tablice, pritajeno se nadali i borbi za plasman u viši rang. No već nakon nekoliko utakmica vidjeli smo da neće biti ništa od toga. Nakon svega nekoliko lošijih rezultata u ekipu se uvukla malodušnost i u kombinaciji s ozljedama, kojih je bilo više nego ikada, i lošom srećom koja nas u nekim utakmicama zaista nije pratila, gotovo do zadnje utakmice strepili smo za opstanak u ovom rangu natjecanja. Međutim, kada se pogledaju prosjeci srušenih čunjeva kod kuće i u gostima dolazimo do jedne zanimljivosti. Naime, po tim pokazateljima, u odnosu na sezonu prije (2006/07.) ostvaren je osjetan napredak jer je prosjek srušenih čunjeva po utakmici na domaćoj kuglani povećan za 57 čunjeva (3346,82 – 3289,55), a u gostima čak za 102 čunja više (3137,73 – 3035,45). Taj podatak nam govori da se kvaliteta kuglanja općenito diže, da drugi klubovi treniraju i dižu kvalitetu igre i da smo mi u svemu tome nešto propustili. U svakom slučaju do početka iduće sezone tj. početka prvenstva treba izvršiti detaljnu analizu i pronaći način i metode za hvatanje priključka.

            Ovom prilikom neću navoditi pojedinačni učinak svakog našeg kuglača ali ipak moram spomenuti da su po učinku najbolji bili Anton Marković i Marijan Stipetić.

           Što se tiče ženske ekipe bit ću jako kratak jer će opširnije izvješće o njima podnijeti njihova trenerica Ružica Neralić. Tek ću samo spomenuti da su cure svoj drugi nastup u 2. HKL z/j završile na izvanrednom 3. mjestu od 7 ekipa. Od 12 odigranih utakmica ostvarile su 7 pobjeda, jedan neodlučen rezultat i 4 poraza sa osvojenih 15 bodova. Po dvije pobjede, kod kuće i u gostima, ostvarene su protiv KK Čikata iz Malog Lošinja, KK Vrbovskog i KK Donata iz Zadra te protiv KK Kupe iz Ozlja samo kod kuće. Neodlučeno je završio ogulinski derbi u prvom dijelu prvenstva protiv ŽKK Ogulina dok su porazi uslijedili  na gostujućim utakmicama protiv KK Goranina iz Delnica, KK Kupe iz Ozlja, ŽKK Ogulina i jedini domaći poraz od KK Goranina. Kada se uzme u obzir činjenica da je ova mlada ekipa gotovo do kraja prvenstva bila u kombinaciji za osvajanje naslova prvaka i da su iz te kombinacije otpale tek minimalnim porazom od kasnijih prvakinja i novih prvoligašica iz ŽKK Ogulin, u šokantnoj utakmici koja je odlučena doslovce u zadnjem hitcu, onda se ne može govoriti o ničemu nego o fenomenalnom i sjajnom napretku naše mlade kuglačke ekipe. Još ću samo napomenuti da su naše cure, uz prvenstvo, nastupale gotovo na svim kadetskim i juniorskim natjecanjima, od listopada prošle godine do sredine ožujka ove godine nisu imale niti jedan jedini slobodan vikend, osvojile su pregršt medalja i priznanja pa njihovi nastupi zaslužuju najvišu ocjenu.
           Od ostalih sportskih aktivnosti svakako je prigoda spomenuti da je naš klub u sklopu obilježavanja Dana Grada Ogulina, 8. rujna 2008. godine već tradicionalno organizirao 3. otvoreno kadetsko prvenstvo Grada Ogulina u kuglanju. Na istome je nastupilo preko 30 mladih kuglačica i kuglača iz cijele Hrvatske, a među njima i oni najbolji. Odigrana je tad i međusobna utakmica najboljih kadeta i kadetkinja i to uglavnom onih koji su nekoliko mjeseci ranije bili sudionici Svjetskog kadetskog kuglačkog prvenstva u Slovačkoj. Iskoristit ću priliku i upoznati one koji to ne znaju da je na tom Svjetskom kadetskom kuglačkom prvenstvu boje hrvatske reprezentacije branila i naša Valentina Prpić kao i trenerica Ružica Neralić u ulozi izbornice te su osvojile 4. mjesto.

             Povodom obilježavanja Svetog Mihovila – dana hrvatske policije dana 29. rujna 2007. godine već tradicionalno na kuglani «Klek» organizirali smo  turnir u kuglanju narodnim načinom na kojem su nastupili svi ogulinski kuglački klubovi te naša muška i ženska ekipa.
            Krajem studenog 2007. godine naše dvije ekipe kuglačica sudjelovale su na XVII junkorskom ekipnom prvenstvu i osvojile 2. i 15. mjesto. U prosincu 2007. i početkom siječnja 2008. godine, u Karlovcu, Ogulinu i Ozlju održano je 2. pojedinačno kuglačko kadetsko prvenstvo Karlovačke županije na kojem su najbrojniji i najuspješniji bili kadetkinje i kadeti našega kluba. U kategoriji kadeta 1. mjesto osvojio je opet Andrej Vuković, a 2. mjesto Neven Dubić. U kategoriji kadetkinja 2. mjesto osvojila je Nives Poljak. Na XVII ekipnom mlađejuniorskom ili U-18 kuglačkom prvenstvu RH u Bjelovaru 20. siječnja 2008. godine osvojili smo 2. i 5. mjesto,  2. veljače na XVII parovnom U-18 prvenstvu RH u Rijeci naš par Valentina Prpić i Ana Puškarić osvojile su srebrnu medalju i konačno na XVII pojedinačnom U-18 prvenstvu RH u Belišću i Đakovu 16. i 17. veljače 2008. godine treća je bila Jasmina Dubić.  
           
Da naš klub ove godine ne ostane bez zlatne medalje na državnim natjecanjima ovaj puta pobrinula se naša najmlađa kuglačica Matea Gašparović koja je na XVII parovnom kadetskom ili u-14 prvenstvu RH u Pakracu 2. ožujka ove godine i to u paru s Valentinom Pavlaković iz Ozlja. Sutra i preksutra u Karlovcu Matea će nastupiti na državnom pojedinačnom prvenstvu i želimo joj da ponovi uspjeh iz Pakraca.
         Na žalost, zbog nezainteresiranosti naših mladih kuglača u muškoj konkurenciji nismo imali predstavnike na državnim prvenstvima.
        Svemu ovome treba pridodati i uspjehe naših kadeta i kadetkinja na kadetskom i juniorskom prvenstvu Kuglačke regije zapad (pojedinačno i parovno) koje je održano 16. i 17. lipnja 2007. godine u Rijeci gdje smo ukupno osvojili 4 medalje (Andrej Vuković zlatnu u kategoriji kadeta – pojedinačno). Regionalno kuglačko prvenstvo U-18 i U-23 ove godine bit će 24. i 25. svibnja u Rijeci i time će kuglačka sezona 2007/08. biti gotova. Za mlade kuglačice i kuglače KK Policajca svakako veoma uspješna.
            U ovom dijelu želim još samo spomenuti da su naši kuglači i kuglačice sudjelovali na prigodnim turnirima u Ogulinu i Delnicama i već po tradiciji osvajali pehare, dok to na službenim seniorskim natjecanjima na razini Županije nije bio slučaj.

    Ovakvi rezultati i uspjesi popraćeni su i brojnim nagradama i priznanjima. Prilikom izbora najboljih u športu Grada Ogulina za 2007. godinu, a u organizaciji ŠZ Grada Ogulina krajem siječnja ove godine, za priznanja smo nominirali naše ekipe i pojedince u 4 kategorije (najbolja ženska ekipa, najbolja mlada športašica, najbolji trener i najbolji športski djelatnik) i u čak 3 nominacije dobili smo priznanje. Valentina Prpić proglašena je najboljom mladom športašicom, trenerica Ruža neralić najboljim trenerom i Željko Stipetić najboljim športskim djelatnikom Grada Ogulina u 2007. godini. Sve to ponovilo se i mjesec dana kasnije ali ovaj puta u Karlovcu i to prilikom izbora najboljih u športu Karlovačke županije u organizaciji Saveza športova Karlovačke županije. Valentina Prpić, Ruža Neralić i Željko Stipetić dobili su priznanje i na županijskoj razini što je na čast i ponos našega kluba i svih nas.

        Međutim, ipak je najveće priznanje našemu klubu dodijeljeno od strane Grada Ogulina i to u prigodi obilježavanja blagdana Uzvišenja Sv. Križa koji se slavi kao dan Župe i Grada, 14. rujna 2007. godine i to javno priznanje za stvaralački rad odnosno postignut uspjeh u radu s mladim kuglačicama i kuglačima i doprinos kuglačkom športu Grada Ogulina.
            Sa današnjim danom KK Policajac ima ukupno 48 članova. Od toga 27 je redovnih članova sa pravom glasa, 18 je redovnih članova mlađih od 18 godina, 2 počasna člana i jedan podupirajući. Taj podupirajući član je gosp. Franjo Luketić kojemu se ovom prilikom zahvaljujem na redovitoj pomoći.

        KK Policajac je klub sa najviše registriranih kuglača u Karlovačkoj županiji - ukupno 33 od čega 18 kuglača i 15 kuglačica od kojih su sve mlađe od 18 godina.. Po mlađim kategorijama poznati smo, ne samo u Karlovačkoj županiji i Kuglačkoj regiji zapad, već i u cijeloj Hrvatskoj. Istima smo prošle jeseni kupili nove komplete dresova, a nedavno i pomogli u kupnji tenisica ženskoj ekipi.

            Svakako treba napomenuti da naš klub trenutno ima dvije kategorizirane športašice koje su kao darovite športašice dobile Rješenje o kategorizaciji od Hrvatskog olimpijskog odbora. To su Valentina Prpić i Jasmina Dubić. Nadamo se da će Rješenje o kategorizaciji uskoro dobiti i naša državna prvakinja Matea Gašparović za koju je poslan prijedlog jer ispunjava sve uvjete za kategorizaciju. Malo je športskih udruga u Ogulinu i Županiji u bilo kojem športu koji imaju kategorizirane darovite športaše pa je i to pokazatelj uspješnosti našega kluba.

            Pitanje je bi li svega toga bilo da u klubu ne vodimo računa o trenerima i njihovoj stručnosti. Jedan smo od rijetkih kuglačkih klubova sa licenciranim kuglačkim trenerima, a sigurno smo jedini na širem području koji ih imamo čak tri. Ružica Neralić, Željko Stipetić i Tomislav Grdić nedavno su završili tečaj za trenere kuglanja u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog kuglačkog saveza i njihov stručni rad, poglavito rad Ružice Neralić, daje dobre rezultate.
            U cilju što kvalitetnijeg rada s mlađim kategorijama kuglačica i kuglača krajem svibnja 2007. godine i formalno smo osnovali Školu kuglanja kao samostalnu udrugu na čijem je čelu trenerica Ružica Neralić. Škola kuglanja tijekom 2007. godine primljena je u članstvo Športske zajednice Grada Ogulina i u Kuglački savez karlovačke županije ali od istih još uvijek nema nikakve konkretne pomoći. Kao kuriozitet moram spomenuti da je Škola kuglanja trenutno jedina športska udruga koja za rad s djecom plaća korištenje športskog objekta, u konkretnom slučaju kuglanu. Sve troškove Škole kuglanja za sada snosi KK Policajac i nadamo se da će vodstvo ŠZ uvidjeti svu apsurdnost takvog stanja i uskoro pružiti konkretnu pomoć. U protivnom djelovanje ŠZ i ostalih športskih asocijacija doći će u koliziju s Zakonom o športu. Koristim prigodu da još jednom izrazim nezadovoljstvo našeg kluba s nelogičnim i nepravednim modelom raspodjele novca koji se preko ŠZ izdvaja iz gradskog proračuna za rad športskih udruga.

            Podsjećam da KK Policajac najveći dio sredstava za rad dobiva preko ŠZ iz proračuna Grada Ogulina. Zbog toga koristim priliku da se u ime KK Policajca zahvalim Gradu Ogulinu i njegovim čelnicima na sredstvima koja se izdvajaju za šport. Naš klub odnosno Školu kuglanja financijski pomaže i Općina Josipdol. Radi se o značajnim sredstvima koja uvelike doprinose radu našega kluba i razvoju športa općenito. Zbog toga veliko hvala i Općini Josipdol i načelniku gosp. Zlatku Mihaljeviću. Pored navedenog KK Policajac ima puno sponzora i donatora koji svojim novčanim i nenovčanim prilozima i uslugama također pridonose uspješnom radu kluba. Ovom prilikom svima njima posebno zahvaljujem na pomoći. DVD-ima Ogulin, Turkovići i Ribarići koji nas svojim vozilima prevoze na natjecanja izvan Ogulina. Mivit-pekari d.o.o. hvala za financijsku pomoć i donaciju prehrambenih artikala tj. sendviča i sokova za gostovanja. Hrvatske šume – Uprava Šuma Ogulin, SKG d.o.o. Ogulin, Rudy d.o.o. Ogulin i Bartol d.o.o. Ogulin u protekloj godini sponzorirali su nas značajnim novčanim sredstvima.  OG-grafika d.o.o. Ogulin te obrtnici Miro Brozović (Foto-studio Miro), Nikola Gašparović (Kafe bar «MG»), Vinko Pavlić (Restoranu Gradina Josipdol), Anton Blašković (Tony trans), Petar Vrankić (Kafe bar «Maestro»), Ljerko Žanić (kafe bar Maximo) i Marijan Petrušić (Gradska kavana) pomagali su nas ili pružanjem svojih usluga ili financijski kad nam je trebalo. Svima njima u ime naših kuglačica i kuglača jedno veliko hvala. U proteklom razdoblju po prvi puta u povijesti dobili smo i značajnu financijsku pomoć od KSKŽ i SŠKŽ pa im se ovom prilikom na tome zahvaljujemo i očekujemo sličnu, ako ne i veću, pomoć i u narednom periodu. Konačno, i naša liječnica dr. Bosiljka Čigoja-Šibarić zaslužuje pohvalu za sve što je za naš klub učinila. Svima skupa, pa i onima koji su nam na bilo koji način pomogli, a nismo ih možda ovdje izričito spomenuli, puno hvala i poziv da i ubuduće pomažu naš klub jer tako pomažu mladim športašima.

            Danas i ovdje na posebno mjesto stavljam trgovačko društvo Infostudio d.o.o. iz Ogulina te njegove nazočne predstavnike - prof. Ivana Puškarića i njegovog sina Danka koji su, upravo ovih dana, završili posao oko izrade internetskih stranica našega kluba. Od danas na web adresi www.kk-policajac.hr u cijelom svijetu na globalnoj mreži dostupni su svi podaci o našem klubu, a ljubitelji športa i kuglanja na njima će imati dostupne mnoge informacije o kuglanju. Na odlično obavljenom poslu zahvaljujem se posebno Danku Puškariću uz čiju pomoć ćemo za koji trenutak napraviti prezentaciju naših internetskih stranica.

            U proteklom razdoblju imali smo odličnu suradnju s HKS-om – osobito glavnim tajnikom gosp. Borisom Mezakom, voditeljem natjecanja Kuglačke regije zapad gosp. Nikolom Majnarićem kao i s vodećim ljudima KSKŽ u Karlovcu. Što se tiče suradnje s drugim kuglačkim klubovima i asocijacijama u koje je udružen KK Policajac ističem da je bila uglavnom dobra odnosno korektna. Svakako koristim priliku da još jednom, u svoje ime i u ime KK Policajca, čestitam kuglačicama ŽKK Ogulina i kuglačima KK Kleka ulazak u Prvu ligu. Također, koristim priliku čestitati i najboljoj igračici 2. HKL zapad/jug – kuglačici ŽKK Ogulin gđi Ivanki Rebrović. I KK Obrtnik ove sezone izborio je, nadam se, plasman u viši rang natjecanja pa i njima upućujem naše čestitke. Iskreno nas raduje napredak i postignuća kuglačkog športa u našem gradu jer držimo da u svemu tome i mi imamo svojih indirektnih zasluga, a nadam se i koristi u budućnosti.

        Na našoj prošlogodišnjoj Skupštini spominjao sam određene nesuglasice u odnosima sa vodstvom ŠZ Grada Ogulina. Iako su ti odnosi uvelike poboljšani, na žalost, moram konstatirati da su odnosi s predsjednikom ŠZ gosp. Darkom Pribanićem u zadnje vrijeme malo narušeni. Stava smo da gosp. Darko Pribanić ne bi trebao koristiti svoje mnogobrojne funkcije u športu, a pogotovo ne svoju novinarsku ulogu, da se bez razloga i povoda obrušava na naše članove ili da namjerno prešućuje naše uspjehe i postignuća. Mi u KK Policajcu činimo i činit ćemo sve da  kuglanje i šport općenito ne bude mjesto za osobne obračune bilo kakve naravi. Ukoliko se netko ne može izdignuti iznad osobnih i dnevnopolitičkih interesa onda mu nije mjesto u športu te pogotovo u tijelima koja upravljaju športskim udrugama.

            Želim zahvaliti svim članovima našeg kluba, članovima Upravnog odbora, koji je održao sedam sjednica, tajniku i treneru Željku Stipetiću, trenerici Ružici Neralić i svima ostalima. Posebno se zahvaljujem blagajnici Ivanki Rebrović koja je dugi niz godina s puno truda i kvalitetno vodila našu blagajnu i cjelokupno računovodstvo. Ubuduće će to voditi knjigovodstveni servis Marijanke Petrušić i Dijane Rendulić. Zahvaljujem se svim kuglačicama i kuglačima, također i roditeljima naših mladih kuglačica i kuglača koji su uvijek sportski i korektno navijali za našu ekipu čak i u goste odlazili da bi navijali.
            Na kraju, raduje me činjenica da smo još jednu godinu poštenim radom i športskim zalaganjem, bez obzira na dobre i manje dobre športske rezultate, kao klub ostavili traga u športskim krugovima ne samo našega grada i županije već i diljem Hrvatske. Siguran sam da ćemo i ubuduće postizati uspjehe i odlične rezultate, prije svega na športskim borilištima, a isto tako da ćemo se svi maksimalno angažirati u promicanju fer-play-a i pozitivnih društvenih vrijednosti gdje god budemo mogli. Dosadašnji rezultati garancija su da ćemo u tome uspjeti.

          U Ogulinu, 18. travnja 2008. god.

     


      Radno voditeljstvo Skupštine


Izvješće o radu i ispjesima ženske ekipe podnijela je trenerira Ružica Neralić


Odziv na Skupštinu je bio veliki


Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Ivanka Rebrović


U znak zahvale za dugogodišnje vođenje blagajne Ivanki Rebrović uručen je buket cvijeća


Pogled na gotovo ispunjenu prekrasnu salu Doma DPD Sveti Rok-Lomost


Prezentacija internetskih stranica


Legenda ogulinskog kuglanja i gost Skupštine Rade Knežević


Gost iz Kuglačkog saveza karlovačke županije Rudolf Perše

* Ostale fotografije sa sjednice pogledajte ovdje!

 

 
InfoStudio.hr