Kontakt Postavi kao početnu stranicu
Aktualnosti O kuglačkom klubu Natjecanja Škola kuglanja Foto album Linkovi Knjiga gostiju  

 
K.K. POLICAJACKuglački klub Policajac dobitnik je javnog priznanja Grada Ogulina za stvaralački rad 2007. godine.

Pogledaj video

   
  KONTAKT
 Kuglački klub "POLICAJAC"
    B. Frankopana 19
    
47300 Ogulin
 Telefon:
     098 441 079
     098 759 797
 Fax:
     047 664 965
 E-mail: info@kk-policajac.hr

Semmelrock

AKTUALNOSTI

BODOVI SPASA, 18. 02. 2012.
Kuglači KK Policajca danas su na gradskoj kuglani "Klek" u Ogulin, u 16. kolu prvenstva 3. HKL zapad, pobijedili kuglače KK Telekoma iz Rijeke i osvojili nova dva boda u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. "Policjaci" su, nakon igre koja i nije za pamćenje, pobijedili rezultatom 6:2 (12:12), a omjer ukupno srušenih čunjeva na kraju je bio 3243:3184 u korist domaćih kuglača.
Novim zdravstvenim nevoljama desetkovana ekipa KK Policjaca (gripa Josipa Skorića) morala se dobro namučiti za ovu vrijednu pobjedu. Naime, iako je u prvom bloku igrača KK Policajac neočekivano lako poveo 2:0 i 108 čunjeva prednosti, u drugom bloku Riječani su uzvratili s dvije pojedinačne pobjede te značajno smanjili zaostatak u čunjevima. Odluka je tako pala u zadnjem bloku igrača u kojem su obadva "policajca" izborila tijesnu pojedinačnu pobjedu.
Danko Gašparović je s 578 srušenih čunjeva najbolji pojedinac utakmice i uvjerljivo je, posebno u zadnjem setu, bio bolji od Bojana Starčevića. Nenad Plivelić je također bio odličan i svojeg protivnika, Ogulinca i nekadašnjeg člana KK Policajca, Andreja Vukovića uvjerljivo nadigrao. D.Gašparović - B.Starčević 578:529 (3:1) i N.Plivelić - A.Vuković 554:495 (3:1).

KK Policajac - KK Telekom - zapisnik

3. HKL zapad - 16. kolo

ODGOĐENE PRVENSTVENE UTAKMICE, 11. 02. 2012.
Niti kuglačice niti kuglači KK Policajca ovaj vikend neće igrati prvenstvene utakmice. Razlog tome su loše vremenske prilike i problemi u cestovnom i morskom prometu.
Naime, kuglačice su sutra u nedjelju trebale igrati utakmicu 11. kola 2. HKL zapad/jug u Malom Lošinju protiv KK Jadranka Hoteli ali je ta utakmica sporazumno odgođena zbog toga što je zbog orkanske bure za sav promet zatvoren Krčki most, a ne prometuje niti trajektna linija Valbiska (Otok Krk) - Merag (Otok Cres).
Kuglači su, također sutra u nedjelju trebali putovati u Pulu na utakmicu 15. kola 3. HKL zapad protiv KK Uljanika ali je i ta utakmica sporazumno odgođena zbog zimskih uvjeta na prometnicama Gorskog Kotara, Primorja i Istre.
Termini za odigravanje ovih utakmica između vodstva klubova dogovorit će se nakandno.

KAD NEĆE KUGLAČICE HOĆE KUGLAČE, 05. 02. 2012.
Konačno smo dočekali prvenstvenu pobjedu kuglača KK Policajca. Danas, mjesec i pol nakon zadnje pobjede protiv KK Hrvatskog branitelja iz Pule (10. kolo 3. HKL zapad 17.12.2011.) u 14. kolu ostvarili su svoju četvrtu ovosezonsku pobjedu i to protiv jake ekipe KK Velebit 2 iz Otočca. KK Policajac je pobijedio rezultatom 5:3 (13,5:10,5) te 3278:3234 u ukupno srušenim čunjevima.
Sam početak utakmice nije dao naslutiti za "policajce" povoljan povoljan ishod ove utakmice. Naime, obadvojica igrača KK Policajca u prvom bloku su izgubila. Josip Skorić od Ivice Atalića za svega 14 čunjeva uz dva osvojena seta, a Danko Gašparović od Zvonimira Kranjčevića uz samo pola osvojenog seta. J. Skorić - I. Atalić 544:558 (2:2) i D. Gašparović - Z. Kranjčević 531:567 (0,5:3,5).
U drugom bloku igrača, nakon duže pauze zbog bolesti, za KK Policajac je zaigrao kapetan Branko Bajt i upravo zahvaljujući njemu i njegovoj odličnoj igri prednost gostiju u srušenim čunjevima je znatno smanjena. Svojim protivnicima Ivici Bunjevčeviću i Darku Aleškoviću (od 61. hica) prepustio je samo jedan set.

KK Policajac - KK Velebit 2 - zapisnik

3. HKL zapad - 14. kolo


I DRUGI PORAZ KUGČICA KOD KUĆE, 05. 02. 2012.
Kuglačice KK Policajca doživjele su i drugi domaći poraz u 10. kolu 2. HKL zapad/jug i tako si znatno umanjile šanse da na kraju osvoje prvo mjesto i izbore kvalifikacije za prvu ligu. Nakon prošlonedjeljnog derbija u kojem su bolje i uspješnije bile kuglačice KK Šubićevca iz Šibenika, ovaj puta, također u derbiju kola, bolje od "policajki" bile su kuglačice ŽKK Kupe iz Karlovca odnosno Ozlja. Naime, ŽKK Kupa tek je formalno registrirana sa sjedištem u Karlovcu, a zapravo se radi o kuglačicama iz Ozlja gdje na tamošnjoj kuglani "Azelija" treniraju i igraju domaće utakmice. Podsjećamo da su upravo kuglačice ŽKK Kupe, u zaostaloj utakmici 1. kola koja je igrana tek početkom ove godine tj. 08. siječnja, nanijele prvi prvenstveni poraz "policajkama". Tada su u Ozlju slavile rezultatom 7:1 i ukupno srušile svoj osobni rekord u čunjevima. Danas su opet bile izvrsne i pobjedile 3290:3261 tj. 6:2 (14,5:9,5).
Uz Maju Stipetić, mjesto danas odsutne Nikoline Marković za KK Policajac zaigrala je Marina Bašić Palković. Obadvije su izgubile svoje pojedinačne dvoboje i to Maja Stipetić protiv Jadranke Meglajec, a Marina Bašić Palković protiv Katarine Zajec. Iako "policajke" nisu bile loše, Ozljanke su ipak bile nešto bolje i na kraju za svoju ekipu osvojile dva pojedinačna boda i stekle prednost od 54 čunja. M. Stipetić - J. Meglajec 525:555 (1:3) i M. Bašić Palković - K. Zajec 552:576 (1:3).

KK Policajac - ŽKK Kupa - zapisnik

2. HKL zapad/jug 10. kolo

DOMAĆI PORAZ KUGLAČICA, 29. 01. 2012.
Prvi domaći poraz kuglačice KK Policajca doživjele su danas u derbiju 2. HKL zapad/jug protiv svojih najbližih pratilja na prvenstvenoj ljestvici - kuglačica KK Šubićevca iz Šibenika. Bila je to utakmica zadnjeg, 9. kola prvog dijela prvenstva, kojega su važnom gostujućom pobjedom, na prvom mjestu završile kuglačice iz Šibenika samo bod više od kuglačica KK Policajca. Njihova pobjeda sasvim je zaslužena i ostvarena je rezultatom 6:2 (16:8) u čunjevima 3285:3190.
Potajno su se kuglačice KK Policajca nadale domaćoj pobjedi protiv Šibenčanki, kao što je to bilo prošle sezone, međutim, gošće su u ovom trenutku ipak bolje.
Da će bodovi put Šibenika vidjelo se već na samom početku utakmice kada su u prvom bloku igračica obadvije "policajke" - Nikolina Marković i Maja Stipetić uvjerljivo izgubile od svojih protivnica Željke Žurić odnosno Meri Jurković. Posebno je raspoložena bila Meri Jurković koja je na kraju bila i najbolja igračica utakmice, a u odnosu na maju Stipetić bila je bolja za čak 54 čunja. Uz tih 54 Željka Žurić je dodala još i 30 prednosti pred Nikolinom Marković, koja je osvojila tek jedan set, pa je, uz početno vodstvo od 2:0, prednost KK Šubićevca u srušenim čunjevima bila gotovo nedostižna. N. Marković - Ž. Žurić 519:549 (1:3) i M. Stipetić - M. Jurković 522:576 (0:4).

KK Policajac - KK Šubićevac - zapisnik

 2. HKL zapad/jug 9. kolo

KUGLAČI OČEKIVANO PORAŽENI U GOSPIĆU, 29. 01. 2012.
Kuglači KK Policajca jučer su se iz Gospića vratili bez bodova i to u doslovnom smislu. naime, u 13. kolu 3. HKL zapad uvjerljivo su s 8:0 poraženi od vodeće ekipe na prvenstvenoj ljestvici KK Visočice, bez ijedne pojedinačne pobjede odnosno boda. Sve što su "policajci" na njima tradicionalno teškoj kuglani uspjeli napraviti je da su osvojili tek šest setova, a razlika u čunjevima je bila rekordna - čak 319 - 3395:3076.
Da se kuglači KK Policajca neće dobro provesti u ovoj utakmici pokazalo se već u prvom bloku igrača u kojem su obadva igrača KK Policajca izgubili uz minus 132 čunja. Naime, Danko Gašparović je solidnom igrom, uz jedan dobiveni set, ipak izgubio od boljeg M. Majetića, a Josip Skorić je izgubio od najboljeg igrača utakmice J. Šulentića s preko sto čunjeva razlike i bez osvojenog seta. M. Majetić - D. Gašparović 570:533 (3:1) i J. Šulentić - J. Skorić 597:492 (4:0).

KK Visočica - KK Policajac - zapisnik

3. HKL zapad - 13. kolo

POBJEDA KUGLAČICA U GRADSKOM DERBIJU, 22. 01. 2012.
Kuglačice KK Policajca ostvarile su novu prvenstvenu pobjedu u 8. kolu 2. HKL zapad/jug.. Ovaj puta pobjeda je ostvarena u ogulinskom gradskom derbiju protiv ŽKK Ogulina i u ulozi gosta, tako da je dvostruko slađa. Nakon početnog vodstva ŽKK Ogulina pa izjednačenja u drugom bloku igračica, "policajke" su tijesnu pobjedu od 5:3 izborile u neizvjesnoj završnici, prije svega zahvaljujući odličnoj igri kapetanice Valentine Prpić. Zanimljivo je da su "ogulinke" bile bolje u setovima 12,5:11,5 ali je prednost u ukupno srušenim čunjevima bila presudna za pobjedu KK Policajca čije kuglačice su srušile 3225, a kuglačice ŽKK Ogulina 3188 čunjeva.
Kao što je već rečeno, u prvom bloku igračica obadvije "ogulinke"  - Marija Paušić i Mirjana Orelj ostvarile su pojedinačnu pobjedu. Za KK Policajac Nikolina Marković je protiv Marije Paušić uspjela osvojiti tek pola seta, dok je Maja Stipetić propustila svoje prilike i na kraju s tek jednim dobivenim setom, za 21 čunj izgubila dvoboj. M. Paušić - N. Marković 578:533 (3,5:0,5) i M. Orelj - M. Stipetić 519:498 (3:1).

ŽKK Ogulin - KK Policajac - zapisnik

2. HKL zapad/jug - 8. kolo

RASIPANJE PRVENSTVENIH BODOVA SE NASTAVLJA, 21. 01. 2012.
Kuglači KK Policajca nastavljaju s rasipanjem prvenstvenih bodova na domaćem terenu. U današnjoj utakmici 12. kola (prvo kolo proljetnog dijela) 3. HKL zapad opet su izgubili na kuglani "Klek" i to od KK Skrada. Rezultat na kraju bio je isti kao i protiv KK Kupe prošlu nedjelju - 2 : 6 (10,5:13,5) odnosno 3263:3296 u ukupno srušenim čunjevima.
Možda je još prerano reći da je ovo bio zadnji vagon trećeligaškog vlaka u koji se nisu uspjeli ukrcati kuglači KK Policajca ali sve na to upućuje. Naime, ovo je već drugi poraz kod kuće za redom, a bodovni konto je mršav (iz 12 utakmica samo 7). K tome, uz ovakvu igru teško je očekivati pobjedu protiv bilo koga, a posebno u gostima. No, budući da je do kraja prvenstva još 10 kola, kod "policajaca" još uvijek tinja nada da se može osvojiti još barem desetak bodova koji bi bili garancija opstanka.
U današnjoj utakmici kapetan KK Policajca Branko Bajt, kji se nakon duže vremena izbivanja zbog bolesti vratio voditi ekipu, nije mogao računati na ponajboljeg igrača Ivicu Gašparovića koji je sinoć završio u bolnivi zbog nesretnog slučaja. Srećom, sve će s njime biti u redu ali njegov prosječni učinak u današnjoj utakmici, da je bio u ekipi, sigurno bi donio prevagu u korist KK Policajca.
U takvim okolnostima, u prvom bloku igrača za KK Policajac igrali su Josip Skorić i Danko Gašparović. Josip Skorić je odigrao odličnu utakmicu, posebno u prva dva seta, te na kraju pobijedio svoje protivnike Sotira Taseva i njegovu zamjenu nakon dva seta Hrvoja Đakovića. Danko Gašparović je bio najbolji pojedinac u ekipi KK Policajca s 582 srušena čunja ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu jer je Marko Ribić pored njega srušio ravnih 600 čunjeva te donio bod za svoju ekipu. J. Skorić S.Tasev/H.Đaković 561:535 (2:2) i D. Gašparović - M. Ribić 582:600 (2:2).

KK Policajac - KK Skrad - zapisnik

3. HKL zapad - 12. kolo

<< Novije 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Starije>>

 
InfoStudio.hr